preloader

Εφηβικό Δωμάτιο

Ιδέες & Έμπνευση

Εφηβικό Δωμάτιο

Ιδέες & Έμπνευση

lazy

Από άτονα χρώματα μέχρι ξεσηκωτικές αποχρώσεις, βοηθήστε τον έφηβό σας να διαμορφώσει το ιδανικό του δωμάτιο με τη Benjamin Moore.

Το εφηβικό δωμάτιο είναι πολλά παραπάνω από ένα μέρος για ύπνο – είναι ο πρώτος χώρος που ελέγχει ένα νεαρό άτομο. Είτε παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, είτε ακούει δυνατά μουσική με τους φίλους τους, το εφηβικό δωμάτιο εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς.

Ενθαρρύνετε την εξοικείωση του με το χρώμα και παρακολουθήστε τη δημιουργικότητά του να ξεδιπλώνεται, με τις αποχρώσεις της Benjamin Moore. Έπειτα, ξυπνήστε τη DIY πλευρά του δοκιμάζοντας να βάψετε μαζί του έναν τοίχο!

Ο Σύγχρονος Έφηβος

Για τον ψαγμένο έφηβο που έχει άποψη πάνω στη διακόσμηση.

Ο Έφηβος που Θέλει την Ησυχία του

Για το συνεσταλμένο έφηβο που εκτιμά την ιδιωτικότητα.

Ο Χαλαρός Έφηβος

Για τον χαλαρό έφηβο που του αρέσει να αράζει.

Ο Δυναμικός Έφηβος

Για το δραστήριο έφηβο που είναι διαρκώς ανήσυχος.

Ένα Κομβικό Σημείο: Το Εφηβικό Υπνοδωμάτιο

Έτοιμοι να σχεδιάσετε το εφηβικό του δωμάτιο; Χρησιμοποιήστε το χρώμα για να τονίσετε διαφορετικά τμήματα του δωματίου, από το χώρο μελέτης του μέχρι το σημείο που θα ξεκουράζεται. Δοκιμάστε να βάψετε τον τοίχο πίσω από το γραφείο του με τη ζωηρή απόχρωση Rhythm and Blues 758 για να τον εμπνεύσετε κατά το διάβασμα, ή να χρησιμοποιήσετε την έντονη πράσινη Dragonfly AF-510 πίσω από την αγαπημένη του πολυθρόνα ή τη βιβλιοθήκη.

Εδώ, το υπερυψωμένο κρεβάτι με τη χτιστή βιβλιοθήκη καθιστούν αυτό το υπνοδωμάτιο ιδανικό για ένα μελετηρό έφηβο. Η Sea Star 2123-30 στον ένα τοίχο δημιουργεί ήρεμη αντίθεση με τη Cloud Cover OC-25 στα γύψινα και στην οροφή και διαχωρίζει το χώρο από το υπόλοιπο δωμάτιο. Αγαπημένες εναλλακτικές αποχρώσεις που θα δώσουν χρώμα σε ένα εφηβικό δωμάτιο με λευκούς τοίχους είναι οι Victorian Trim 2068-50, Aspen Skies 1656 και Coral Buff.

From kiddie to cool: Benjamin Moore color and design expert Sharon Grech shares her very own teen bedroom makeover.

Cityline with Sharon Grech

Unsure of where to start when redecorating your teenager’s bedroom? Discover how Sharon Grech, Benjamin Moore color and design expert and Cityline contributor, helps her teenage daughter create the perfect bedroom.

Using a palette of Creamy Satin 1087, Serendipity AF-205, Peaches ‘n Cream 040, and Boca Raton Blue 711, Sharon revitalizes her teen’s childhood bedroom with boho-chic style.

"Επιτρέποντας στον έφηβό σας να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής χρωμάτων αυξάνετε την αυτοπεποίθησή του και του δίνετε μια αίσθηση υπευθυνότητας και κυριότητας πάνω στο χώρο του."
Sharon Grech - Ειδικός στο Χρώμα και στη Διακόσμηση

Χρώματα για το Εφηβικό Δωμάτιο: Υιοθετήστε Έντονες Αποχρώσεις

Από το βαθύ κόκκινο, μέχρι το σκούρο μοβ και το φωτεινό ροζ, τα έντονα χρώματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δημιουργική πλευρά των εφήβων.

Αν η χρήση έντονων χρωμάτων είναι μέσα στα σχέδια σας, δοκιμάστε να επιλέξετε ουδέτερες αποχρώσεις για τα κλινοσκεπάσματα και τα υπόλοιπα στοιχεία. Τα ουδέτερα  όχι μόνο θα επιτρέψουν στους τοίχους να αναδειχθούν, αλλά όταν ο έφηβός σας θα είναι έτοιμος για μια αλλαγή, θα μπορείτε να βάψετε εύκολα – αντί να αντικαταστήσετε – τυχόν πιο ακριβά αντικείμενα όπως τα έπιπλα.

Σε αυτό το γεμάτο ενέργεια εφηβικό δωμάτιο, η απόχρωση Caliente AF-290 στους τοίχους προσφέρει το ιδανικό φόντο για την ανάδειξη του λιτού, ριγέ παπλώματος σε λευκό, κόκκινο, ναυτικό μπλε και κίτρινο. Ξύλινα τραπεζάκια σε απλή γραμμή και ένα σύγχρονο φωτιστικό τοίχου προσγειώνουν αυτό το κατά τα άλλα ζωηρό δωμάτιο.

Αν ο έφηβός σας αναζητά μια απόχρωση τόσο έντονη όσο η προσωπικότητά του, ρίξτε μια ματιά σε αποχρώσεις όπως οι Scandinavian Blue 2068-30, Surf Blue 2056-30 και Fire Dance 2171-20. Και οι τρεις προέρχονται από τη συλλογή Color Preview της Benjamin Moore, μια συλλογή με εκφραστικές αποχρώσεις από όλο το φάσμα χρωμάτων.

Ιδέες για το Εφηβικό Δωμάτιο: Σκούρες Αποχρώσεις

Μη ψάχνετε άλλο πέρα από το μαύρο ή το ανθρακί για να κάνετε τοίχους, γύψινα, σοβατεπί ή οροφή να αποπνέουν την αίσθηση της ανυπομονησίας για ενηλικίωση.

Εδώ, η απόχρωση Arctic Seal CSP-15 τονίζει τον τοίχο στο βάθος και εξισορροπεί την Perspective CSP-5 στα σοβατεπί και στους υπόλοιπους τοίχους. Μια βελούδινη πολυθρόνα σε ζωηρό κόκκινο χρώμα και γκρίζα - μπλε κλινοσκεπάσματα προσθέτουν μια διακριτική πινελιά χρώματος. Πίνακες σε απλή γραμμή ολοκληρώνουν τη χρωματική παλέτα, με το λευκό χρώμα να προσδίδει φωτεινότητα στο χώρο.

Άλλες έντονες σκούρες αποχρώσεις που μπορείτε να έχετε υπόψη για να δώσετε χαρακτήρα στο εφηβικό δωμάτιο είναι οι Oxford Gray 2128-40, Cup o’ Java 1246 και Flint AF-560.

“Φορτωμένος” Τοίχος: Ένα Στοιχείο Διακόσμησης στο Εφηβικό Δωμάτιο

Ο “φορτωμένος” τοίχος είναι η εφηβική εκδοχή του τοίχου γκαλερί και περιέχει με νοικοκυρεμένο τρόπο προσωπικές φωτογραφίες, κάρτες και στοιχεία έμπνευσης - όλα σε ένα σημείο.

Σε αυτό το χώρο, ένας πίνακας ανακοινώσεων τοποθετημένος σε στρατηγικό σημείο, φιλοξενεί μια δημιουργική σύνθεση πάνω από το γραφείο. Η απόχρωση Mt. Rainier Gray 2129-60 στους τοίχους και η Super White OC-152 στα γύψινα προσθέτουν κομψή διάθεση, με τη Lily White 2128-70 να ολοκληρώνει τη χαλαρωτική, ανάλαφρη χρωματική παλέτα. Ένα κόκκινο τραπεζάκι προσφέρει μια πινελιά χρώματος και ένα σεντόνι με αστροναύτη για σχέδιο αντανακλά τη ζωηρή, περιπετειώδη πλευρά αυτού του εφήβου.

Θέλετε να βοηθήσετε τον έφηβό σας να δημιουργήσει έναν τέτοιο τοίχο; Κατάλληλες απαλές αποχρώσεις που μπορούν να αναδείξουν δημιουργικά μια “χαοτική” συλλογή από στοιχεία, είναι μεταξύ άλλων οι Odessa Pink HC-59, Urban Nature AF-440 και Smoke 2122-40.

Ιδέες για το Εφηβικό Δωμάτιο: Ουδέτερα Γκρίζα Χρώματα

Αν ο έφηβός σας έχει εκλεκτικό γούστο, σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε απαλά, ουδέτερα γκρίζα χρώματα. Διακριτικές αποχρώσεις του γκρι λειτουργούν ως το ιδανικό φόντο για την ανάδειξη του χρώματος και της προσωπικότητας: σκεφθείτε πίνακες, σεντόνια με σχέδια, κρεμαστά στοιχεία, γραμμικά φωτιστικά οροφής και άλλα.

Εδώ, η απόχρωση Shadow Gray 2125-40 στους τοίχους μαζί με τη Wedding Veil 2125-70 στη ξύλινη ραμποτέ οροφή, δημιουργούν συναισθήματα άνεσης και θαλπωρής. Τα καρό κλινοσκεπάσματα δίνουν την αίσθηση της υφής και ένα μοντέρνο επιτραπέζιο φωτιστικό προσθέτει μια σύγχρονη νότα στο χώρο.

Οι Gray Owl OC-52, Thunder AF-685 και Arctic Gray 1577, όλες δημοφιλείς ουδέτερες γκρίζες αποχρώσεις, είναι κατάλληλες για να δημιουργήσετε ένα φόντο που να μοιάζει ανεπιτήδευτο και θα επιτρέπει στα ανάλαφρα και πρωτότυπα αντικείμενα του εφήβου σας να ξεχωρίζουν.

Ιδέες για το Εφηβικό Δωμάτιο: Color Blocking

Το color blocking θα δώσει την αίσθηση βάθους στο εφηβικό δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε το χρώμα για να δημιουργήσετε σχήματα – σκεφθείτε κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα – που θα μπορούν να λειτουργήσουν και μόνα τους ως διακοσμητικά στοιχεία. Ή διαμορφώστε ειδικές γωνιές στο χώρο με τον ίδιο τρόπο. Για εσάς, color blocking μπορεί, επίσης, να σημαίνει η χρήση διαφορετικής απόχρωσης στην οροφή.

Εδώ, το τετράγωνο που δημιουργήθηκε με την απαλή απόχρωση Crystalline AF-485 πίσω από το κρεβάτι, προσθέτει ενδιαφέρον στο χώρο, ενώ συνδυάζεται όμορφα με τη White Heron OC-57 στον τοίχο και το σκελετό του κρεβατιού από φυσικό ξύλο. Πινελιές όπως ένα κάλυμμα σε απαλό ροζ χρώμα και ένα τραπεζάκι μίνιμαλ αισθητικής, καθιστούν αυτό το χώρο ιδανικό για το σύγχρονο ανήσυχο έφηβο.

Ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να πειραματιστεί με το color blocking με τους παρακάτω ζωηρούς συνδυασμούς:

Collector’s Item AF-45 και Fiji AF-525Tropical Sand 2101-70 και Mesa Peach 1200Island Getaway 593 και Lily of the Valley 905

Ανανεώστε τα Παλιά Έπιπλα

Αντικαταστήστε τα παιδικά έπιπλα του εφήβου σας ή ανανεώστε τα βάφοντάς τα με ένα νέο χρώμα.

Το βάψιμο των επίπλων είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να δώσετε χαρακτήρα σε ένα χώρο – με το πρόσθετο όφελος ότι δεν τα αφήνετε να καταλήξουν στη χωματερή. Τα έπιπλα καταπονούνται πολύ περισσότερο από τους τοίχους, γι’ αυτό και συνιστούμε την προϊοντική σειρά ADVANCE της Benjamin Moore, που παρέχει ένα ανθεκτικό, εργοστασιακού – τύπου φινίρισμα, διαθέσιμο σε όλες τις αποχρώσεις της Benjamin Moore.

Εδώ, η οροφή και ο σκελετός του κρεβατιού στη Smoke 2122-40 μεταφέρουν με δημιουργικό τρόπο τις ιδιότητες αυτής της απαλής, μπλε – γκρίζας απόχρωσης σε ολόκληρο το χώρο. Η απόχρωση Swiss Coffee OC-45 στους τοίχους, επιτρέπει στο χρώμα να ξεχωρίσει, ενώ παράλληλα μία άνετη καρέκλα στο εφηβικό δωμάτιο προσφέρει επιπλέον χώρο ξεκούρασης. 

Αγαπημένες μας αποχρώσεις για τη δημιουργική ανακύκλωση των εφηβικών επίπλων είναι οι Gentle Violet 2071-20, Wasabi AF-430 και Beau Green 2054-20. Αν αναζητάτε κάτι πιο ουδέτερο, δοκιμάστε τις Muslin OC-12, Truffle AF-130 και Chantilly Lace OC-65.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.