preloader

ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ιδέες & Έμπνευση

Γίνετε δημιουργικοί χρωματίζοντας μικρούς χώρους, από γκαρσονιέρες έως επαγγελματικά στούντιο. Επίσης αξιοποιήστε στο έπακρο τους τοίχους στους οποίους θέλετε να δώσετε έμφαση, τους διαδρόμους αλλά και άλλες γωνίες του σπιτιού σας.

Οι μικρότεροι χώροι βάφονται ευκολότερα και πιο συχνά. Δοκιμάστε το ben®, ένα Benjamin Moore χρώμα που προσφέρει όμορφα αποτελέσματα που μπορεί να επιτύχει ο καθένας. Κατέχοντας μια ειδική συνταγή το ben είναι ένα αξιόπιστο προϊόν για ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά και άτομα του DIY.

Ανεβείτε ψηλά

Επειδή το χρώμα είναι πάντα πολύ προσωπικό, δεν υπάρχει καμία πρόταση όταν πρόκειται για χρώματα για μικρά δωμάτια.

Ωστόσο, η επιλογή ενός ανοιχτού χρώματος πάνω από το επίπεδο των ματιών σας δημιουργεί ένα ευχάριστο εφέ που μπορεί να “αυξήσει” οπτικά τους τοίχους.

Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα μπορούν επίσης να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και ψηλότερο, ειδικά σε ένα μικρό δωμάτιο ή δωμάτιο με χαμηλή οροφή.

Απλώς βάψτε την οροφή με μια πιο ανοιχτή απόχρωση ή μια μικρή παραλλαγή του χρώματος του τοίχου.

Η λεπτή αντίθεση προσφέρει βάθος και διάσταση χωρίς να σπάει την ενότητα των υπαρχόντων χρωμάτων.

Σε γενικές γραμμές, το επίπεδο φινίρισμα είναι μια κοινή επιλογή για τα ταβάνια.

lazy
lazy

Μικρό μπάνιο, μεγάλη εμφάνιση

Ένα μπάνιο σε μικρό μέγεθος προσφέρει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα.

Μπορείτε να παραβλέψετε τη φυσική ροή των χρωμάτων από δωμάτιο σε δωμάτιο επειδή οι πόρτες του χώρου αυτού παραμένουν κλειστές και να γίνετε άκρως δημιουργικοί με τα χρώματα.

Δεν υπάρχει φυσικό φως; Δεν πειράζει.

Ζωντανά, πλούσια χρώματα όπως το Peach Parfait 2175-70, το Lavender Mist 2070-60 και το Sapphireberry 2063-60 μπορούν να συμπληρώσουν τις πηγές τεχνητού φωτισμού για να κάνουν μια ισχυρή αισθητική.

Μην φοβάστε να δημιουργήσετε χρωματική αντίθεση: η πλάτη του μπάνιου στην φωτογραφία που έχει το Trout Grey 2124-20 προσδίδει μια δροσερή βιομηχανική εικόνα βρισκόμενη δίπλα σε έναν “χαρούμενο” μπλε τοίχο.

Τονίστε με χρώμα

Ένας βαμμένος τοίχος με έμφαση προσθέτει εστιακό σημείο σε κάθε δωμάτιο.

Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, στούντιο ή σπίτι με πολλά δωμάτια μικρότερου μεγέθους, ένα τολμηρό χρώμα σε έναν τοίχο προσθέτει εύκολα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Οι τονισμένες αποχρώσεις βαφής σε έναν τοίχο δημιουργούν αμέσως μια χαρούμενη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο.

Μπλε όπως το Clearest Ocean Blue 2064-40, το Blue Danube 2062-30 ή το Cool Aqua 2056-40, που απεικονίζονται εδώ, δίνουν λίγο από τον ουρανό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

lazy
lazy

Διάδρομοι με ενδιαφέρον

Πολλοί διάδρομοι είναι στενοί και άχαροι, ειδικά όταν πρόκειται για παλιά αρχοντικά και μεγάλα διαμερίσματα.

Τα πιο ανοιχτά χρώματα μεγαλώνουν αυτόν τον μικρό χώρο.

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια απαλή λάμψη και μια αίσθηση ζεστασιάς σε αυτό που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι μια παραμελημένη περιοχή του σπιτιού, σκεφτείτε το Subtle AF-310, το Antique White OC-83 ή το Soft Satin 2164-60 για φωτεινά χρώματα βαφής διαδρόμου που ενισχύουν το φως.

Αυτά τα χρώματα ανοίγουν μικρότερους χώρους και αντανακλούν το φυσικό φως, τραβώντας το σε όλο το σπίτι σας.

Σκοτεινός διάδρομος; Σκεφτείτε τα κρεμώδη υπόλευκα από τη Off White συλλογή μας για μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση που φωτίζει κομψά τα αμυδρά περάσματα.

Χρωματίστε τις λεπτομέρειες

Διαμορφώστε ευκαιρίες χρώματος σε μικρούς χώρους για να προσθέσετε λίγη παιχνιδιάρικη διάθεση και γοητεία.

Εδώ, το Covington Blue HC-138 παρέχει ένα μερικό γαλάζιο πλαίσιο σε αυτή τη μικροσκοπική ανοιχτή κουζίνα, προσθέτοντας αμέσως ενδιαφέρον.

Αναζητώντας μια πιο δραματική αίσθηση για μια εσοχή, εντοιχισμένα ράφια ή άλλη άνετη γωνιά;

Λατρεύουμε το Hunter Green 2041-10, το Vintage Wine 2116-20 και το Amherst Grey HC-167, χρώματα που είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, ειδικά αν θέλετε μια πινελιά δραματικότητας στη χρωματική σας παλέτα.

lazy
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.