preloader

Χρώματα για Σαλόνι

Ιδέες & Έμπνευση

Το σαλόνι (καθιστικό) σαν χώρος, σχεδιάστηκε για να φέρνει κοντά τους φίλους και την οικογένεια. Γι’ αυτό το κοινόχρηστο δωμάτιο, ιδανική απόχρωση είναι εκείνη που μεταφέρει τη διάθεση και το κλίμα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού σας είναι εκείνο όπου εκδιπλώνεται το προσωπικό σας στιλ. Χαλαρό και άνετο; Σύγχρονο και προσεγμένο; Βουτηγμένο στην άνεση της παράδοσης; Ανεξάρτητα με την εμφάνισή του, η ιδανική απόχρωση θα το αναδείξει. Επιλέξτε ένα προϊόν από τη, φιλική προς το χρήστη, σειρά Aura.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια στην επιλογή των ιδανικών αποχρώσεων για το σαλόνι σας, ρίξτε μια ματιά στους χρωματικούς συνδυασμούς που δημιούργησαν επαγγελματίες σχεδιαστές για να βρείτε εκείνον που ταιριάζει περισσότερο στις διακοσμητικές σας προτιμήσεις.

Μεταμορφώστε το χώρο σας

Όπως προδίδει και το όνομά του, το σαλόνι (καθιστικό) είναι ένας χώρος σχεδιασμένος για ξεκούραση και ανάπαυλα. Στο διπλανό βίντεο, θα δείτε πώς έξι δημοφιλείς αποχρώσεις επιδρούν δραματικά στον ίδιο χώρο, οδηγώντας σε μια σειρά από διαφορετικά στιλ διακόσμησης.

Αγαπημένα ουδέτερα χρώματα της Benjamin Moore είναι μεταξύ άλλων τα White Dove OC-17 και Stardust 2108-40. Ένα άλλο βασικό ουδέτερο, αποτέλεσμα ανάμειξης γκρι με μπεζ, είναι το Wish AF-680 από τη συλλογή Affinity. Οι πιο ζωηρές αποχρώσεις που παρατηρούνται, είναι η κομψή Black Raspberry 2072-20, η χαρούμενη Hibiscus 2027-50 και η αιώνια-ονειρική Gossamer Blue 2123-40, όλες εκ των οποίων δημιουργούν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο.

lazy

Στροφή στα Ουδέτερα

Τα ουδέτερα αποτελούν συνηθισμένη επιλογή για το καθιστικό. Συχνά, το σαλόνι και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι είναι ανοιχτά στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, επομένως η κατάλληλη ουδέτερη απόχρωση μπορεί να διευκολύνει τη χρήση ζωηρότερων χρωμάτων στους παρακείμενους χώρους.

Το ποιο είναι το ιδανικό ουδέτερο εξαρτάται από το στιλ που θέλετε να δημιουργήσετε: οι ζεστές αποχρώσεις τείνουν να είναι πιο άνετες και φιλόξενες, ενώ εκείνες που φέρουν ψυχρές τονικότητες προσδίδουν κομψή, μοντέρνα διάθεση. Και μη θεωρείτε ότι το λευκό είναι χρωματική υπεκφυγή – επιλέγοντας ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από λευκές αποχρώσεις δημιουργείτε έναν καμβά ώστε να αναδειχθούν τα αγαπημένα σας έργα τέχνης και έπιπλα.

Ευκαιρία για Χρώμα

Αν η πλειοψηφία των εμφανέστερων στοιχείων στο σαλόνι (καθιστικό) σας είναι ουδέτερη χρωματικά – το χαλί, το πάτωμα και τα υφάσματα – η χρήση χρώματος, πόσο μάλλον του κατάλληλου, θα κάνει τη διαφορά, αφού θα προσδώσει στο χώρο βάθος και ενδιαφέρον.

Αναζητάτε το ιδανικό χρώμα για το σπίτι σας; Επισκεφθείτε το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κατάστημα του δικτύου μας για να προμηθευτείτε δείγματα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να δείτε πώς εμφανίζεται η απόχρωση που έχετε επιλέξει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να την αξιολογήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια.

lazy
lazy

Ξεφεύγοντας από τα Απαλά Χρώματα

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια υπερβολή στη διακόσμηση χρησιμοποιώντας ένα έντονο χρώμα, αλλά δε θα θέλατε αυτό να κυριεύει το χώρο σας, ξεχωρίστε μόνο έναν τοίχο. Επιλέξτε κάποιον που θα έχει νόημα να λειτουργήσει ως σημείο εστίασης, όπως θα μπορούσε να είναι ο τοίχος όπου είναι τοποθετημένο το τζάκι.

Διαλέξτε μια απόχρωση που να μπορεί να συνδεθεί με τον υπόλοιπο χώρο με τη βοήθεια υφασμάτων, χαλιών και διακοσμητικών. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τοίχους, μπορείτε να τους βάψετε σε μια πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή αυτής του κεντρικού τοίχου, ή να επιλέξετε ένα ουδέτερο με μία συμπληρωματική τονικότητα.

Παρατηρήστε το Φως

Η ποσότητα φωτός που δέχεται το σαλόνι (καθιστικό) σας επηρεάζει την τελική εμφάνιση του χρώματος. Οι πιο κορεσμένες, έντονες αποχρώσεις συμπεριφέρονται καλύτερα σ΄ένα ηλιόλουστο δωμάτιο, σε αντίθεση με τις ανοιχτόχρωμες που τείνουν να εμφανίζονται πιο ξεθωριασμένες.

Για να επιλέξετε ευκολότερα την πιο άνετη απόχρωση για τα δεδομένα του χώρου σας, λάβετε υπόψιν τη θερμοκρασία του. Τα ψυχρά χρώματα αντισταθμίζουν το έντονο φως, αλλά τα βορεινά δωμάτια γίνονται πιο ευχάριστα όταν προστεθούν ζεστά χρώματα.

Επιλέξτε τη σειρά Aura της Benjamin Moore σε ένα matte φινίρισμα για να μετριάσετε τις αντανακλάσεις σε δωμάτια με άπλετο φυσικό φως, ή για ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα σε χώρους όπου ο φυσικός φωτισμός είναι μηδαμινός.

lazy
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.