preloader
Χρώματα για Ταβάνι

Ιδέες & Έμπνευση

Αγαπάμε το κλασικό λευκό ταβάνι, ωστόσο ένα απροσδόκητο χρώμα σε αυτό μπορεί να ενισχύσει τον χαρακτήρα του δωματίου σας με έναν αναζωογονητικό και χαρισματικό τρόπο.

Αν και δεν υπάρχει μία και μόνη απάντηση στο “ποιο χρώμα να βάψω το ταβάνι μου”, η αναζήτησή σας για το σωστό χρώμα βαφής πρόκειται να γίνει ευκολότερη. Ξεκινήστε γνωρίζοντας ότι οι ατέλειες ταβανιού είναι κοινές και ότι μπορείτε εύκολα να εξασφαλίσετε ένα σχεδόν άψογο ταβάνι –σε οποιοδήποτε χρώμα– με ένα εξαιρετικό υδρόχρωμα

Δοκιμασμένο στο χρόνο & Αυθεντικό: Λευκό χρώμα ταβανιού

Για κάθε δωμάτιο, το ολόλευκο ή το υπόλευκο χρώμα είναι πάντα μια φρέσκια και καθαρή επιλογή. Αντίθετα, τα ζωηρά χρώματα τοίχων αναδεικνύονται όμορφα από τα λευκά ταβάνια.

Ένα λευκό ταβάνι κάνει τους μικρότερους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Για απρόσκοπτη ροή χρωμάτων, επιλέξτε ένα λευκό για το ταβάνι σας που μοιράζεται τον ίδιο υποτόνο με το χρώμα του τοίχου. Τα αγαπημένα λευκά για ταβάνια περιλαμβάνουν το White Dove OC-17, το Cloud White OC-130 και το Decorator’s White OC-149. Ρίξτε μια ματιά στα πιο δημοφιλή λευκά μας στη σελίδα White Color Family και στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο συνεργαζόμενο κατάστημα με την Benjamin Moore για να αγοράσετε ένα δείγμα χρώματος: Σας συνιστούμε πάντα να “ζείτε” με οποιοδήποτε χρώμα πριν το αγοράσετε, ακόμα και με το λευκό!

Βάφετε μόνοι σας; Λάβετε συμβουλές και κόλπα για το πώς να βάψετε ένα ταβάνι. Η βαφή ταβανιού INSL-X® που αλλάζει χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει, με μια εφαρμογή απαλού ροζ χρώματος που δείχνει χαμένες κηλίδες και στεγνώνει σε λευκό φινίρισμα με υπέροχη επίπεδη γυαλάδα.

lazy
lazy

Μια ματιά σε πιο ανοιχτά χρώματα

Ένα πιο ανοιχτό χρώμα βαφής πάνω από το επίπεδο των ματιών μπορεί να βοηθήσει στην οπτική ανύψωση του ταβανιού.

Σε οποιοδήποτε μέγεθος δωματίου, το βάψιμο του ταβανιού με μια πιο ανοιχτή απόχρωση –συχνά μια πιο ανοιχτή παραλλαγή του χρώματος του τοίχου– είναι μια έξυπνη σχεδιαστική επιλογή. Αυτή η προσέγγιση παρέχει λεπτή αντίθεση και προσθέτει βάθος στον χώρο, διατηρώντας παράλληλα την ενότητα των υπαρχόντων χρωμάτων.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός ανοιχτού χρώματος με αντίθεση, το οποίο επίσης τραβάει το μάτι προς τα πάνω, ενώ διατηρεί μια γενική ανοιχτή, αέρινη εμφάνιση, όπως φαίνεται εδώ. Όχι μόνο το Powder Pink 2009-70 τονώνει αυτόν τον χώρο, αλλά προσθέτει μια παιχνιδιάρικη πινελιά σε ένα κατά τα άλλα επίσημο δωμάτιο.

Τιμώντας τα Ουράνια Ταβάνια

Θυμίζοντας ανοιχτούς ουρανούς και γαλήνια, ήρεμα περιβάλλοντα, το μπλε ταβάνι είναι μια μακροχρόνια παράδοση σχεδιασμού και το αγαπημένο των ιδιοκτητών σπιτιού.

“Το μπλε ταβάνι φέρνει το έξω μέσα», λέει η ειδικός Σχεδίου και Χρώματος της Benjamin Moore, Nivara Xaykao.

Ρίξτε μια ματιά στα πιο δημοφιλή μπλε χρώματα, όπως το Iceberg 2122-50, το Bird’s Egg 2051-60 ή το November Skies 2128-50, για να βρείτε ένα μπλε που σας ταιριάζει!

Εδώ, ένα ταβάνι μπάνιου σε Buxton Blue HC-149 αποπνέει μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με σπα. Γενικά, τα μικρά μπάνια είναι διασκεδαστικά δωμάτια για να πειραματιστείτε όταν πρόκειται για πιο περιπετειώδη χρώματα βαφής ταβανιού.

lazy
lazy

Το επιχείρημα για ένα σκούρο ταβάνι

Ένα σκούρο ταβάνι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό και να προκαλέσει θαυμασμό για οποιοδήποτε δωμάτιο.

Το πλούσιο μπλε ναυτικό ή το βαθύ μαύρο θολώνουν τα όρια ενός δωματίου, κάνοντάς το να φαίνεται ατελείωτο αλλά παράλληλα οικείο. Αυτή η κομψή τραπεζαρία αποδεικνύει αυτή την θεωρία. Το πλούσια βαμμένο ταβάνι του με Black Ink 2127-20 βοηθά στην δημιουργία ενός κομψού θύλακα.

Αν θέλετε να πάτε με ένα πιο σκούρο χρώμα στο ταβάνι σας, σκεφτείτε ένα χρώμα βαφής που είναι δύο έως τρεις αποχρώσεις πιο σκούρο στο ταβάνι σας από τους τοίχους σας. Τα δωμάτια με σκούρα ταβάνια αισθάνονται άνετα και ζεστά, κάνοντας κάθε δωμάτιο μια φιλόξενη ανάπαυλα.

Επισημάνετε την αρχιτεκτονική λεπτομέρεια

Ένα όμορφα βαμμένο ταβάνι προσελκύει την προσοχή σε αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως οι κορνίζες ταβανιού.

Σκεφτείτε μια λεπτή, αλλά δημιουργική χρήση δύο χρωμάτων για το δικό σας ταβάνι. Εδώ, το ταβάνι με ξύλινη επένδυση βαμμένη στο Baby’s Breath OC-62 τραβάει το βλέμμα προς τα πάνω, εκμεταλλευόμενο πλήρως το επιπλέον ύψος της εσοχής ταβανιού σε αυτό το υπνοδωμάτιο.

Οι ουδέτεροι βαμμένοι τοίχοι προσθέτουν σε αυτό το αποτέλεσμα επιμήκυνσης, με το Silver Fox 2108-50 να εκτείνεται μέχρι το ίδιο το ταβάνι.

lazy
lazy

Βάψιμο ταβανιών και τοίχων με το ίδιο χρώμα

Ένας μονόχρωμος συνδυασμός τοίχου και ταβανιού —ειδικά σε πιο βαθιά απόχρωση— προκαλεί μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Εάν επιλέξετε μια μονόχρωμη εμφάνιση, σκεφτείτε το Waterborne Tailing Paint. Η πιο επίπεδη βαφή της Benjamin Moore, αυτή η ειδική βαφή ταβανιού δημιουργεί διακριτικό σχεδιαστικό ενδιαφέρον σε έναν τοίχο υψηλότερης γυαλάδας, όπως φαίνεται εδώ βαμμένο με το Copley Grey HC-104.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.