preloader

Ιδέες για να Δώσετε έμφαση στους τοίχους σας χρησιμοποιώντας Shiplap και Board & Batten

Ιδέες και έμπνευση

Ιδέες για να Δώσετε έμφαση στους τοίχους σας χρησιμοποιώντας Shiplap και Board & Batten

Ιδέες και έμπνευση

lazy

Δώστε στο σπίτι σας οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας διακόσμηση με shiplap και board & batten σε διάφορες αποχρώσεις.

Εμπνευσμένο από τις τεχνικές κατασκευής των πλοίων, το shiplap, ή αλλιώς ραμποτέ, και το board & batten αποτελούν εντυπωσιακές διακοσμητικές προσθήκες σε ένα σπίτι. Η κατάλληλη απόχρωση και το κατάλληλο φινίρισμα θα αναδείξουν τη χαρακτηριστική αισθητική τους. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες και συμβουλές για να το πετύχετε.

1. Κλασικό & Γοητευτικό Αποτέλεσμα: Τοίχοι και Οροφή με Παραδοσιακό Ραμποτέ

Όντας αγαπημένο των καταναλωτών, το ραμποτέ συναντάται σε μια ποικιλία στιλ διακόσμησης, από αυτό στα χωριατόσπιτα και στις καλύβες, μέχρι εκείνο στα παραλιακά σπίτια.
Αν και το παραδοσιακό ραμποτέ είναι λευκό ή υπόλευκο, στη σύγχρονη εκδοχή του μπορεί να βαφτεί σε μια ποικιλία αποχρώσεων. Συχνά διατεταγμένες κάθετα ή οριζόντια, οι σανίδες που το αποτελούν, τοποθετούνται κοντά ή μία στην άλλη για να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που να θυμίζει τον εσωτερικό σκελετό πλοίου. Πάντα δημοφιλής επιλογή για την οροφή, το ραμποτέ συμβάλει στο να προσδώσει αρχιτεκτονικό βάθος, ακόμα και σε ουδέτερους χώρους.
Όταν το χρησιμοποιείτε με τον παραδοσιακό τρόπο, προτιμήστε απαλές λευκές αποχρώσεις για να επιτύχετε ισορροπία. Γι’ αυτό το σκοπό εμείς, προτιμάμε την Cloud White 967, την οποία θα δείτε δίπλα, τη Dove OC-17 ή τη Swiss Coffee OC-45. Προσθέστε ένα παιχνιδιάρικο εμπριμέ χαλί ή πλεκτά διακοσμητικά στοιχεία ως μνεία στις απαρχές της shiplap διακόσμησης.

2. Δώστε Έμφαση στους Τοίχους με Πολύχρωμα Ραμποτέ

Το ραμποτέ που έχει τονιστεί με χρώμα δημιουργεί ένα ελκυστικό αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε χώρο.
Αν προτιμάτε το αποτέλεσμα που προκύπτει από τα ουδέτερα, αλλά θέλετε να βάλετε χρώμα στο σπίτι σας, επιλέξτε μπλε και γκρι αποχρώσεις όπως η Yarmouth Blue HC-150 και η Solitude AF-545. Εδώ, αυτό το ραμποτέ στην απαλή μπλε Mineral Springs CC-848 ενισχύει το διακριτικό φωτισμό, δημιουργώντας παράλληλα μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα απ’ άκρη σ’ άκρη.
Εάν θέλετε πιο σκούρες και πιο κορεσμένες αποχρώσεις, βρείτε προτάσεις στο σχετικό άρθρο με τα χρώματα που εμπνέονται από πολύτιμους λίθους. Θέλετε κάτι πιο απαλό; Εμπνευστείτε από τις απαλές και παστέλ αποχρώσεις της Benjamin Moore.

3. Δημιουργικοί Τοίχοι με Board & Batten

Οι πλούσιου-χαρακτήρα, τοίχοι σε στιλ 'board & batten’ προσφέρουν σε ένα χώρο ενέργεια, χάρη στην ποικιλία διαστάσεων που φιλοξενούν πάνω τους – οι σανίδες συνήθως έχουν πλάτος 12 ίντσες, ενώ οι βέργες έχουν από 2 έως 4 ίντσες, και μπορεί να έχουν τετράγωνη ή ορθογώνια διάταξη.
Σε αυτό το ηλιόλουστο υπνοδωμάτιο, το παραδοσιακό 'board & batten’ δημιουργεί οπτικό ενδιαφέρον πίσω από το κρεβάτι. Βαμμένο στην απόχρωση Atrium White OC-145, παρέχει μια καθαρή βάση για τη ζεστή Beacon Hill Damask HC-2 των τοίχων, διαμορφώνοντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με διαχρονική γοητεία.
Άλλες αγαπημένες αποχρώσεις για τα ‘board & batten’ είναι οι Crystalline AF-485, Cedar Key OC-16 και Conch Shell 052.

3. Δημιουργικοί Τοίχοι με Board & Batten

Οι, πλούσιου-χαρακτήρα, τοίχοι σε στιλ 'board & batten’ προσφέρουν σε ένα χώρο ενέργεια, χάρη στην ποικιλία διαστάσεων που φιλοξενούν πάνω τους – οι σανίδες συνήθως έχουν πλάτος 12 ίντσες, ενώ οι βέργες έχουν από 2 έως 4 ίντσες, και μπορεί να έχουν τετράγωνη ή ορθογώνια διάταξη.
Σε αυτό το ηλιόλουστο υπνοδωμάτιο, το παραδοσιακό 'board & batten’ δημιουργεί οπτικό ενδιαφέρον πίσω από το κρεβάτι. Βαμμένο στην απόχρωση Atrium White OC-145, παρέχει μια καθαρή βάση για τη ζεστή Beacon Hill Damask HC-2 των τοίχων, διαμορφώνοντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με διαχρονική γοητεία.
Άλλες αγαπημένες αποχρώσεις για τα ‘board & batten’ είναι οι Crystalline AF-485, Cedar Key OC-16 και Conch Shell 052.

4. Ήπια Αντίθεση με Βoard & Βatten

Ελκυστικά ‘board & batten’, ραμποτέ και ξύλινες εντοιχισμένες κατασκευές αναβαθμίζουν ακόμα και τους πιο απαρατήρητους χώρους, όπως είναι συνήθως οι διάδρομοι, τα αποθηκάκια και τα γραφεία.
Στρώσεις από λευκές, υπόλευκες, ουδέτερες και γκρεζ αποχρώσεις θα τονίσουν με κομψότητα τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και θα τις κάνουν να φαίνονται σαν έργα τέχνης που θα φέρουν την υπογραφή σας. Εδώ, η Simply White OC-117 σε διαφορετικές στιλπνότητες στα γύψινα, τους τοίχους και την οροφή, μεταμορφώνει το διάδρομο σε χώρο μουσειακού-κύρους.
Άλλες υπόλευκες και ουδέτερες αποχρώσεις που συστήνουμε για να δημιουργήστε διακριτικούς συνδυασμούς χρωμάτων είναι οι:

• White Dove OC-17 και Wind’s Breath OC-24

• Soft Chamois OC-13 και Hush AF-95

• Thunder AF-685 και Vanilla Milkshake OC-59

Frequently Asked Questions

E: Τι είναι το στιλ board & batten;

Α: Το ‘board & batten’ περιλαμβάνει ξύλινες σανίδες σε διαφορετικά μήκη, τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη, και συχνά στερεωμένες κάθετα.

E: Τι είναι η shiplap διακόσμηση;

Α: Το shiplap, ή αλλιώς ραμποτέ, είναι ένα στιλ επένδυσης τοίχων, στο οποίο ξύλινες σανίδες με το ίδιο πλάτος τοποθετούνται κολλητά η μία δίπλα στην άλλη. Μεταξύ τους, παρατηρούνται μικρά κενά.

Ε: Πώς δημιουργούμε ένα ραμποτέ τοίχο;

Α: Για να κατασκευάσετε ραμποτέ τοίχους, τοποθετήστε ξύλινες σανίδες ίδιου πλάτους, κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους.

Ε: Πώς βάφουμε το ραμποτέ;

Α: Βάψτε το ραμποτέ, όπως θα βάφατε και οποιονδήποτε άλλο τοίχο. Φροντίστε να βάψετε τα κενά μεταξύ των σανίδων για να εξασφαλίσετε ένα βελτιστοποιημένο τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεστε ιδέες; Βρείτε προτάσεις συνδυασμών χρωμάτων για χαρακτηριστικούς τοίχους, γύψινα και σοβατεπί σε αντίστοιχα άρθρα της ιστοσελίδας.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του στιλ 'board & batten’ και του ραμποτέ;

A: Ενώ το ραμποτέ είναι ένας τρόπος επένδυσης τοίχων όπου οι ξύλινες σανίδες έχουν το ίδιο πλάτος και είναι τοποθετημένες δίπλα-δίπλα, το 'board & batten’ περιλαμβάνει σανίδες διαφορετικού μήκους, τοποθετημένες η μία πάνω από την άλλη.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.