ΓΚΡΕΖ
(γκρι καφέ)

Χρώμα ανά οικογένεια

Γνωστό για τα όμορφα αποτελέσματα που προσφέρει, το γκρεζ προκύπτει από την ανάμιξη γκρίζων και μπεζ χρωμάτων.

Αν αγαπάτε τα ουδέτερα και τα γκρίζα χρώματα, το γκρεζ θα σας καλύψει πλήρως. Οι αποχρώσεις του είναι ιδανικές για την εξισορρόπηση των χρωμάτων: από παστέλ μέχρι πιο έντονες που θυμίζουν πολύτιμους λίθους.

Έχετε υπόψιν, ότι ένα γκρεζ με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε γκρι, όπως το Nimbus 1465, εμφανίζεται ψυχρό σε ένα δωμάτιο. Αντίθετα, αν κυριαρχεί το μπεζ στη γκρεζ απόχρωση της επιλογής σας, όπως στην περίπτωση της Edgecomb Gray HC-173, το δωμάτιο θα δείχνει περισσότερο ζεστό.

Η Revere Pewter HC-172, μια απαλή, ευχάριστη γκρεζ απόχρωση, λειτουργεί άλλοτε ως ζεστή και άλλοτε ως ψυχρή ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου. Η συγκεκριμένη, είναι από τις αγαπημένες των καταναλωτών και από τις πιο δημοφιλείς της Benjamin Moore.

Δημοφιλέστερες Γκρεζ Αποχρώσεις

Οι καταναλωτές αγαπούν αυτές τις γκρεζ αποχρώσεις για την ευελιξία και το διαχρονικό τους χαρακτήρα.

Greige popular

Thunder AF-685

Η ευελιξία που προσφέρει το γκρεζ επιτρέπει τη δημιουργία πολλών διαφορετικών δυναμικών στιλ και συνδυασμών χρωμάτων.

Εδώ, μια αναζωογονητική απαλή ροζ απόχρωση – η First Light 2102-70, Χρώμα της Χρονιάς 2020 της Benjamin Moore – εναρμονίζεται με τη Thunder AF-685, ένα σκούρο, ελκυστικό γκρεζ.

lazy
lazy

Classic Grey OC-23

Η χρήση γκρεζ αποχρώσεων δίπλα σε έναν τοίχο λευκού χρώματος ορίζει μια διαχρονική πρόταση διακόσμησης.

Εδώ, η Classic Gray OC-23 τονίζει τον τοίχο, ο οποίος με τη σειρά του αναδεικνύει τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που τον επενδύουν.

Η απόχρωση Simply White OC-117 σε matte φινίρισμα δίπλα του και η σταχτί Indian River σε semi-gloss στην κορνίζα του παραθύρου, προσθέτουν ακόμα περισσότερο οπτικό βάθος στο υπνοδωμάτιο.

Balboa Mist OC-27

Η Balboa Mist OC-27 είναι μια αιώνια αγαπημένη γκρεζ απόχρωση.

“Η Balboa Mist OC-27 περιέχει μια ικανοποιητική ποσότητα γκρίζου και εμφανίζεται ελαφρώς ζεστή λόγω της περιεκτικότητάς της σε κόκκινους – βιολετί υποτόνους”, εξηγεί η Andrea Magno, Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης στο τμήμα Χρώματος της Benjamin Moore.

“Ωστόσο, κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού μπορεί να φαίνεται ψυχρότερη, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη δοκιμής της απόχρωσης στον τοίχο σας προτού την προμηθευτείτε.

Έτσι, θα μπορέσετε να αποφασίσετε σωστά.”

lazy
lazy

Barren Plain 2111-60

Η ανοιχτή γκρεζ απόχρωση Barren Plain 2111-60, εξισορροπεί την Stormy Monday 2112-50 που χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτό το κεντρικά τοποθετημένο τζάκι.

Τα γκρεζ – και όλα τα ουδέτερα χρώματα – μας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσουμε πιο έντονες αποχρώσεις στο δωμάτιό μας, όπως συμβαίνει και εδώ μ’ αυτή την πανέμορφη ντουλάπα στην Chambourd AF-645.

Edgecomb Grey HC-173

Τα γκρεζ επιτρέπουν στα αντικείμενα που φέρουν έντονα χρώματα, να ξεχωρίζουν. Εδώ, μια δερμάτινη πολυθρόνα σε κλασική γραμμή, αναδεικνύεται κόντρα στην απόχρωση Edgecomb Gray HC-173 της βιβλιοθήκης.

Η πανέμορφη οροφή στην Winter Snow OC-63 σε matte φινίρισμα, ολοκληρώνει το στιλ του αναγνωστηρίου.

lazy
lazy

Wish AF-680

Τα γκρεζ και οι ξύλινες επιφάνειες είναι ένα πραγματικά αγαπητό δίδυμο στη διακόσμηση.

Η απόχρωση Wish AF-680 στους τοίχους δημιουργεί ένα ζεστό, άνετο κλίμα με οποιοδήποτε χρώμα και αν συνδυαστεί, αλλά φαίνεται ακόμα πιο όμορφη πίσω από ένα ξύλινο τραπέζι, όπως βλέπουμε εδώ, ή μέσα σε δωμάτια με ξύλινα πατώματα.

Natural Cream OC-14

Το Natural Cream OC-14, ένα ισορροπημένο γκρεζ, μεταβάλλεται από ψυχρό σε ζεστό ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του δωματίου.

“Υπάρχει μια λάμψη σ’ αυτό το δωμάτιο που μας αρέσει,” αναφέρει η Andrea Magno.

“Το να συνδυάσετε μια matte στιλπνότητα στον τοίχο, με μία semi-gloss στην κορνίζα του παραθύρου, αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο να κάνετε κάθε χρώμα να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο το ένα από τ’ άλλο.”

lazy
lazy

Titanium OC-49

Η ευελιξία του γκρεζ τού επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί και πέρα από την επιφάνεια του τοίχου: στα ντουλάπια, όπως βλέπουμε σ’ αυτή την ευήλια κουζίνα.

Η απόχρωση Titanium OC-49 σε satin φινίρισμα προσθέτει μια νότα νεωτερισμού σε αυτό το κατά τ’ άλλα ουδέτερο χρωματικά δωμάτιο. Πατώματα από ξύλο και ένα χαλί από φυσικές ίνες προσφέρουν στο χώρο θαλπωρή.

lazy

Αγοράστε ένα δείγμα βαφής

Αγοράστε ένα δείγμα βαφής Δοκιμάστε τα χρώματα της βαφής σας από το πρωί έως το βράδυ, υπό συνθήκες φυσικού και τεχνητού φωτισμού