preloader

Λευκά και υπόλευκα χρώματα

Με την ασυναγώνιστη πολυχρηστικότητά του, το λευκό είναι υπερβατικό και διαχρονικό. Πώς όμως επιλέγετε το σωστό λευκό χρώμα; Από την έμπνευση στο διαδίκτυο μέχρι την υποστήριξη λιανικής πώλησης, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Απλό, καθαρό και κλασικό. Είτε πρόκειται για μια παραδοσιακή αγροικία, για ένα μοντέρνο λευκό διαμέρισμα, ή για έναν υπέροχο χώρο διαβίωσης κάπου ανάμεσα στα δύο, το λευκό χρώμα είναι πάντα στη μόδα.

Τα πιο δημοφιλή λευκά και υπόλευκα χρώματα

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή λευκά χρώματά μας, συμπεριλαμβανομένου του Simply White OC-117, που ήταν παλαιότερα Χρώμα της Χρονιάς Benjamin Moore.

off white popular

Αναγνώριση υποτόνων σε λευκή βαφή

Τα χρώματα βαφής συχνά δημιουργούνται χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερα χρώματα. Εάν υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό του ενός χρώματος σε σχέση με το άλλο, αυτό δημιουργεί έναν υποτόνο χρώματος.

Τα ζεστά λευκά χρώματα έχουν υποτόνο κόκκινου, πορτοκαλί και κίτρινου, με αποτέλεσμα μια απαλή λάμψη και φιλόξενη ατμόσφαιρα—που φαίνεται σε αυτήν την είσοδο βαμμένη με το Capri Coast OC-87. Τα πιο ψυχρά λευκά έχουν νότες πράσινου, μπλε και βιολετί, συμβάλλοντας σε έναν χώρο που φαίνεται δροσερός, καθαρός και φρέσκος.

Όταν αναζητάτε τη σωστή λευκή μπογιά, τοποθετήστε αρκετά διαφορετικά δείγματα λευκού χρώματος από την βεντάλια χρωμάτων το ένα δίπλα στο άλλο και παρατηρήστε τη διαφορά μεταξύ των επιπέδων φωτεινότητας και των υποτόνων. Συγκρίνετέ τα σε σχέση με τα έπιπλα του σπιτιού σας για να βρείτε ποιο λευκό είναι ιδανικό.

lazy

Ζεστό λευκό χρώμα και υποτόνοι

Τα ζεστά λευκά περιλαμβάνουν υποτόνους κόκκινου, πορτοκαλί και κίτρινου.

warm white undertones populars

Κρύο λευκό χρώμα και υποτόνοι

Τα ψυχρά καθαρά λευκά περιλαμβάνουν υποτόνους πράσινου, μπλε και μοβ.

cool white undertones populars

Τα πιο φωτεινά, καθαρά λευκά μας χρώματα

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που λαμβάνουμε από τους ιδιοκτήτες σπιτιών είναι “Ποια είναι η πιο καθαρή λευκή μπογιά της Benjamin Moore;”

Το περιορίσαμε σε δύο αποχρώσεις: Chantilly Lace OC-65 και Super White OC-152. Αυτά τα λευκά έχουν ελάχιστους έως καθόλου ορατούς υποτόνους, καθιστώντας τα δύο από τα «λευκότερα λευκά» χρώματά μας.

Αγαπάμε αυτές τις δύο αποχρώσεις για αρκετούς λόγους:

  • Προσαρμόσιμες: Οι συνδυασμοί χρωμάτων με οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα είναι εύκολοι.
  • Σούπερ φωτεινές: Αν ψάχνετε για ένα καθαρό, αναζωογονητικό λευκό, αυτά πρέπει οπωσδήποτε να είναι στη λίστα σας.
  • Υψηλή τιμή ανάκλασης φωτός (LRV): Στη χρωματική διάλεκτο, αυτό σημαίνει ότι αντανακλούν πολύ φως.
lazy
lazy

Γυαλάδα και διακοσμητικά τελειώματα

Για την διακόσμηση, οι ιδιοκτήτες σπιτιού λατρεύουν το Decorator's White OC-149 για την καθαρή, φωτεινή εμφάνισή του. Άλλοι επιλέγουν το White Dove OC-17, το οποίο προσφέρει λιγότερη αντίθεση και ελαφρώς πιο αθόρυβη προσέγγιση στο λευκό.

Εάν επιλέξετε το κλασσικό διακοσμητικό με λευκό χρώμα, σας προτείνουμε να βάψετε όλα τα τελειώματα του σπιτιού σας στο ίδιο χρώμα για συνέχεια. Για φινιρίσματα, σκεφτείτε το ημί-γυαλιστερό για τα τελειώματα και τις πόρτες, το ματ ή το κέλυφος αυγών για τους τοίχους και το επίπεδο για τις οροφές.

Η γυαλάδα βοηθά στη διαφοροποίηση οποιουδήποτε χρώματος, συμπεριλαμβανομένου του λευκού. Χρησιμοποιήστε γυαλιστερό φινίρισμα υψηλής λάμψης για να ανεβάσετε την ένταση και να τονίσετε τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Όσο μεγαλύτερη είναι η γυαλάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η λάμψη και η αντοχή. Στο άλλο άκρο του φάσματος γυαλάδας, ένα ματ φινίρισμα προσφέρει ένα διακριτικό, κομψό φινίρισμα όταν συνδυάζεται με πλούσιες επιφάνειες όπως μαρμάρινους πάγκους. Στη μέση, μια γυαλάδα από το κέλυφος του αυγού - το αγαπημένο των ιδιοκτητών σπιτιού - προσφέρει μια απαλή νότα λάμψης και την πρακτικότητα ότι καθαρίζεται εύκολα.

Τα λευκά χρώματα που αγαπούν οι ειδικοί

Τα σωστά λευκά χρώματα είναι τόσο απαραίτητα που πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων τα θυμούνται από μνήμης, όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο.

Τα αγαπημένα λευκά χρώματα της Benjamin Moore που αναφέρονται περιλαμβάνουν το Linen White OC-146, το Atrium White OC-145, το Cotton Balls OC-122, το Chantilly Lace OC-65 και το Steam AF-15, από τις εξαιρετικά αποδοτικές παλέτες χρωμάτων ανάμειξης και αντιστοίχισης Affinity®.

lazy

Στο σπίτι με λευκό χρώμα

Τα λευκά και υπόλευκα χρώματα δημιουργούν μια πλούσια και κομψή εμφάνιση. Η υφή, όπως φαίνεται στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια αυτής της κρεβατοκάμαρας βαμμένης με White Wisp OC-54, είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα ολόλευκο δωμάτιο. Οι επεξεργασίες παραθύρων παρέχουν μια άλλη δημιουργική ευκαιρία στον σχεδιασμό λευκού σε λευκό.

Η ροή χρωμάτων—τα χρώματα που συνδέουν το ένα δωμάτιο με το άλλο σε όλο το σπίτι σας— διευκολύνεται με τους λευκούς διαδρόμους, τις διακοσμητικές επενδύσεις και τις πόρτες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα λευκά που επιλέγετε για αυτές τις επιφάνειες «συνεργάζονται» με άλλα χρώματα βαφής που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά δωμάτια. Το να απλώσετε δείγματα χρωμάτων και να συμβιώσετε με αυτά —ακόμα και όταν πρόκειται για διαδρόμους, διακοσμητική επένδυση και πόρτες— είναι πάντα η καλύτερη δοκιμή.

Σαλόνια: Το λευκό χρώμα ταιριάζει πάντα

Ένα σαλόνι βαμμένο σε στρώσεις λευκού είναι πάντα μια κομψή επιλογή. Εδώ το Winter Snow OC-63 είναι το τέλειο σκηνικό για έναν τοίχο γκαλερί και ένα εντυπωσιακό τζάκι από τούβλα σε λευκό χρώμα, βαμμένο με χρώμα εσωτερικού χώρου ADVANCE® σε σατινέ φινίρισμα.

Αν οι λευκοί τοίχοι σάς ελκύουν πολύ, αλλά λαχταράτε και χρώμα σε μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλιά και άλλα έπιπλα, τότε το λευκό λειτουργεί. Λάβετε υπόψη ότι όταν πρόκειται για αξεσουάρ σπιτιού:

  • Το κόκκινο, το κίτρινο και τα ουδέτερα χρώματα εναρμονίζονται με τα πιο ζεστά χρώματα λευκής βαφής.
  • Τα πράσινα, μπλε και ψυχρά γκρι χρώματα συγχρονίζονται με πιο ψυχρά λευκά χρώματα.

Εξερευνήστε τη συλλογή Off White στο διαδίκτυο για να βρείτε συνδυασμούς χρωμάτων, να συγκρίνετε παρόμοιες αποχρώσεις και πολλά άλλα.

lazy
lazy

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ

Επισκεφτείτε το συνεργαζόμενο με την Benjamin Moore τοπικό σας κατάστημα για το φυλλάδιο Off White Collection ή λάβετε το αντίγραφό σας εδώ.

lazy

Αγοράστε ένα δείγμα βαφής

Δοκιμάστε τα χρώματα της βαφής σας από το πρωί έως το βράδυ, υπό συνθήκες φυσικού και τεχνητού φωτισμού

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.