preloader

Μαύρο

Χρώμα ανά οικογένεια

Στην αρχή, η μαύρη μπογιά μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική πρόταση. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν πρόκειται για οποιαδήποτε απόχρωση του μαύρου, το τελικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα είναι τόσο απροσδόκητο όσο και απίστευτα εκλεπτυσμένο.

Από την αναζήτηση στο διαδίκτυο μέχρι τις συμβουλές από ειδικούς στο κατάστημα χρωμάτων, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα καλύτερα μαύρα χρώματα για οποιοδήποτε έργο σας.

Ζεστές + Ψυχρές + Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις

blacks popular

Η ομορφιά του μαύρου σαλονιού

Οι μαύροι τοίχοι μπορούν να φαίνονται υπέροχοι σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Συχνά τα δωμάτια που είναι πιο επιτυχημένα έχουν μια ισορροπία μεταξύ φωτός και σκούρου, όπου οι μαύροι τοίχοι συνδυάζονται με ανοιχτό χρώμα δαπέδου ή τα έπιπλα είναι επενδυμένα με ουδέτερα χρώματα και λευκό.

Η μαύρη μπογιά έχει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στους τοίχους ενός δωματίου, επειδή οι γωνίες και οι σκιές είναι πιο σκοτεινές από ό,τι αν χρησιμοποιηθεί ένα μεσαίας έντασης ή παστέλ χρώμα. Αυτό το οπτικό τέχνασμα μεγαλώνει τα όρια σε έναν χώρο και μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση της επέκτασης σε ένα δωμάτιο.

lazy
lazy

"Το μαύρο ενσαρκώνει την ομορφιά και την κομψότητα."

— HANNAH YEO
Color & Design Expert

Οι αποχρώσεις και οι υποτόνοι του μαύρου

Κάποιο μαύρο χρώμα μπορεί να περιέχει και λίγο μπλε. Άλλες μαύρες αποχρώσεις μπορεί να έχουν καφέ. Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει το απόλυτο μαύρο"

Εδώ, ανακαινίζουμε ένα μικρό αποθηκευτικό χώρο με γκρι-μαύρο Soot 2129-20. Ο διακριτικός μπλε τόνος του ενισχύει την πολυτελή ποιότητα αυτού του συγκεκριμένου χρώματος μαύρης βαφής.

Πώς επιλέγετε το τέλειο μαύρο χρώμα για το σπίτι σας; Η αγορά δειγμάτων βαφής Benjamin Moore είναι πάντα η κορυφαία σύστασή μας. Η εμφάνιση μαύρης μπογιάς σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού—σκεφτείτε τον τεχνητό φωτισμό έναντι του φωτός της ημέρας— επηρεάζει βαθιά την εμφάνιση του χρώματος και πώς θα αισθάνεστε τελικά για αυτό στο σπίτι σας.

Επιλέγοντας Γυαλάδα για το Μαύρο Χρώμα Βαφής

Η επιλογή του φινιρίσματος εξαρτάται από την επιθυμητή διάθεση και αισθητική, αλλά και τον λειτουργικό σκοπό του δωματίου που βάφετε. Για μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη εμφάνιση, βάψτε και τους δύο τοίχους και διακοσμήστε με μία μαύρη απόχρωση, είτε χρησιμοποιώντας το ίδιο φινίρισμα και στις δύο επιφάνειες είτε χρησιμοποιώντας μια χαμηλότερης έντασης γυαλάδα στους τοίχους, όπως είναι το ματ. Επιλέξτε ένα ημιγυαλιστερό ή γυαλιστερό στα διακοσμητικά στοιχεία για διακριτική αντίθεση.

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές για την ένταση της γυαλάδας στη μαύρη βαφή…

Ματ
Μια ματ μαύρη βαφή προσφέρει απαλή, σύγχρονη εμφάνιση.

Ημιγυαλιστερό
Οι μεγαλύτερης έντασης γυαλιστερές βαφές, όπως οι ημιγυαλιστερές, καθαρίζονται εύκολα, κάτι που τις καθιστά εξαιρετικές επιλογές για ντουλάπια ή πόρτες που ανοίγουν, κλείνουν συχνά και γενικά για ότι χρησιμοποιείται πολύ.

Υψηλή στιλπνότητα
Μεγαλύτερη στιλπνότητα προσφέρει έντονα φωτεινά σημεία, κάνοντας ένα δωμάτιο με μαύρο χρώμα να δείχνει πιο επίσημο. Γενικά, τα βαθύτερα χρώματα βαφής δίνουν μεγαλύτερη ένταση όταν συνδυάζονται με γυαλιστερές αποχρώσεις.

lazy
lazy

Μαύρος τοίχος. Κομψό υπνοδωμάτιο.

Ένας μαύρος τοίχος κρεβατοκάμαρας μπορεί να προσθέσει ένα στρώμα βάθους στο πιο ιδιωτικό δωμάτιο του σπιτιού σας. Εδώ, ο κλασικός συνδυασμός μαύρου και άσπρου αναδεικνύεται όμορφα σε στρώσεις εναρμονισμένος με διακοσμητικά στοιχεία. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε έντονες πινελιές γεωμετρικών γραμμών και μικρές εκρήξεις άλλων χρωμάτων για να ολοκληρώσετε την μοντέρνα εμφάνιση.

Άλλη συμβουλή για μαύρο χρώμα; Χρησιμοποιήστε πιο ανοιχτά χρώματα σε διπλανά δωμάτια για να εξισορροπήσετε το βάθος και το σκοτάδι του μαύρου, δημιουργώντας μια αρμονική "ροή χρωμάτων" στο σπίτι σας.

lazy

Αγοράστε ένα δείγμα βαφής

Δοκιμάστε τα χρώματα της βαφής σας από το πρωί έως το βράδυ, υπό συνθήκες φυσικού και τεχνητού φωτισμού

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.