preloader

Οδηγός στη συλλογή χρωμάτων Monochromatic

Σχέδια χρωμάτων - Μάθετε πώς μια μονόχρωμη χρωματική παλέτα δημιουργεί δραματικότητα και διάσταση—και εμποτίζει κάθε χώρο με στυλ και κομψότητα.

Η κατανόηση των βασικών στοιχείων των χρωμάτων βοηθά στην αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων σας. Εδώ, θα ανακαλύψετε πώς ο δημιουργικός συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων στην ίδια απόχρωση, γνωστός ως μονοχρωματικός συνδυασμός χρωμάτων, αποδίδει ένα κομψό περιβάλλον σε κάθε δωμάτιο.

Μονοχρωματικά χρώματα 101

Τι είναι ένας μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων; Με απλά λόγια, είναι μια παλέτα που περιλαμβάνει μια ενιαία απόχρωση και έναν εξαιρετικό τρόπο για να ενσωματώσετε χρώμα και δράμα. Υπάρχουν δύο ξεχωριστά μονοχρωματικά στυλ:

 • Μονή απόχρωση:
  • Ένας συνδυασμός χρωμάτων μίας απόχρωσης χρησιμοποιεί ένα χρώμα χωρίς καμία παραλλαγή στην απόχρωση.
  • Αυτή η προσέγγιση καθιστά εύκολη την επιλογή του διακοσμητικού χρώματος, καθώς όλα θα έχουν το ίδιο χρώμα.
  • Το ισχυρό αποτέλεσμα μιας μόνο απόχρωσης μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας διαφορετική γυαλάδα βαφής στα διακοσμητικά στοιχεία.
 • Πολλαπλές αποχρώσεις:
  • Ένας συνδυασμός χρωμάτων πολλαπλών αποχρώσεων χρησιμοποιεί πολλές σκιές της ίδιας απόχρωσης, καθώς και διάφορους υποτόνους της αποχρώσης.
  • Η χρήση πολλαπλών αποχρώσεων ενός χρώματος απαλύνει την εμφάνιση μιας μονοχρωματικής παλέτας, εισάγοντας μια χαλαρωτική ενέργεια σε κάθε χώρο.
  • Αυτή η προσέγγιση μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και είναι ιδανική για περιπτώσεις μικρών χώρων.
 • Πάντα μια εξαιρετική πηγή, ο τροχός χρωμάτων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης: Δείτε αυτά τα κύρια σημεία για να δείτε πώς μπορεί ο χρωματικός κύκλος να σας βοηθήσει με την αναζήτηση χρώματος!
lazy

Μονοχρωματικές παλέτες

Για να σας βοηθήσουμε να διαμορφώσετε το δικό σας μονοχρωματικό συνδυασμό, χρησιμοποιήστε αυτές τις επιμελημένες παλέτες ανά οικογένεια χρωμάτων, που δημιουργήθηκαν από τους ειδικούς μας στα χρώματα.

 

Λευκό χρώμα

Δώστε μια αίσθηση διακριτικότητας στον χώρο σας χρησιμοποιώντας λευκά χρώματα.

color dots monochromatic 1 collection

 

Μπεζ & Καφέ χρώμα

Εισάγετε στο σπίτι σας κομψότητα χρησιμοποιώντας αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ.

color dots monochromatic 2 collection

 

Μωβ χρώματα

Δημιουργήστε μια πολυτελή, ρομαντική ατμόσφαιρα με διάφορες αποχρώσεις του μωβ.

color dots monochromatic 3 collection

 

Κόκκινα χρώματα

Προσθέστε ζεστασιά σε οποιονδήποτε χώρο με διάφορα ροζ και κόκκινα.

color dots monochromatic 4 collection

Μονοχρωματικά Παραδείγματα

lavish green living room 650h

Αυτή η κορεσμένη μονοχρωματική μελέτη προκαλεί την αίσθηση μιας καταπράσινης ζούγκλας. Η επένδυση και οι πόρτες στο Rainforest Foliage 2040-10 έχουν μια ισχυρή δόση σε γυαλιστερό φινίρισμα, μια όμορφη αντίθεση με τους ματ τοίχους στο Amazon Moss 2037-10.

opulent blue dining room 650h

Τολμηρή, δραματική, πολυτελής. Αυτή η τραπεζαρία Spectra Blue 2049-50 αναδεικνύει τη δύναμη ενός μονόχρωμου χρωματικού συνδυασμού. Ο πειραματισμός με τη γυαλάδα σε απροσδόκητα μέρη, όπως μια ημι-γυαλιστερή οροφή, δημιουργεί μια φωτεινή εμφάνιση ιδανική για φαγητό με στυλ.

taupe entryway 650h

Η δημιουργία μιας μονόχρωμης παλέτας με ουδέτερα χρώματα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά όταν το καταφέρετε σωστά, το αποτέλεσμα είναι κλασικό. Δοκιμάστε να αναμείξετε ελαφρώς διαφορετικούς υποτόνους σε μία απόχρωση, όπως φαίνεται σε αυτήν την γκρι είσοδο, για να δημιουργήσετε μια λεπτή αντίθεση μεταξύ των αποχρώσεων.

two toned stairway 650h

Καλωσορίστε τους επισκέπτες σας με μια μονόχρωμη χρωματική παλέτα από δροσερά γκρι με διακριτικούς βιολετί τόνους. Δοκιμάστε μια σκάλα με δύο τόνους για να φέρετε την ιδιοτροπία σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο.

Αυτή η είσοδος είναι βαμμένη σε Feather Grey 2127-60 και Pike’s Peak Grey 2127-50, και τα δύο από το Color Preview®, μια συλλογή χρωμάτων που κυμαίνεται από φωτεινά και ζωντανά, έως πιο λεπτές εκδόσεις των ίδιων αποχρώσεων. Χρησιμοποιήστε την Προεπισκόπηση χρωμάτων ως χρήσιμη πηγή για να δημιουργήσετε μονόχρωμους συνδυασμούς χρωμάτων στο χώρο σας!

blue green seating 650h

Η χρήση δύο μονοχρωματικών χρωμάτων σε ένα δωμάτιο δημιουργεί ένα σύγχρονο εφέ αποκλεισμού χρωμάτων. Εδώ, ένα σαλόνι χωρίζεται σε ξεχωριστούς χώρους χρησιμοποιώντας δύο διακριτές αποχρώσεις. Η επένδυση και ο τοίχος στην ίδια οικογένεια χρωμάτων είναι ένας έξυπνος τρόπος για να φέρετε μια μοναδική εκδοχή σε μονόχρωμους χρωματικούς συνδυασμούς.

white kitchen 415

Λευκά σε στρώσεις

Λευκό, το χρώμα που μπορεί να μην είναι η πρώτη σας σκέψη όταν σκέφτεστε τα μονόχρωμα χρώματα. Ωστόσο, η επίστρωση λευκών δίνει διάσταση και υφή σε ένα δωμάτιο, δημιουργώντας ένα καθαρό περιβάλλον. Το παιχνίδι με το λευκό στην κουζίνα είναι μια εξαιρετική επιλογή δεδομένου του αριθμού των διαφορετικών επιφανειών σε αυτόν τον χώρο.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε έναν δικό σας μονοχρωματικό συνδυασμό χρωμάτων; Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Benjamin Moore Color Portfolio® για να δοκιμάσετε χρώματα σε εικόνες από το σπίτι σας.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.