preloader

Χρησιμοποιώντας Θερμές
& Ψυχρές Αποχρώσεις

Μάθετε τα βασικά για τις θερμές και τις ψυχρές αποχρώσεις, ρίξτε μια ματιά στις δικές μας αγαπημένες, και ενημερωθείτε σχετικά με το πώς η θερμή ή ψυχρή απόχρωση που επιλέγετε θα επηρεάσει το στυλ του σπιτιού σας.

Κάθε απόχρωση μπορεί να κατηγοριοποιηθεί είτε ως θερμό, είτε ως ψυχρό χρώμα. Ανακαλύψτε τους τόνους και τις αποχρώσεις και των δύο, και αξιοποιήστε τα διακριτά τους χαρακτηριστικά για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Θερμά & Ψυχρά

Τα θερμά χρώματα – κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και οι συνδυασμοί ανάμεσα τους –αποπνέουν ενέργεια, θετικότητα και την αίσθηση ηλιοφάνειας σε κάθε χώρο.

Τα ψυχρά χρώματα – πράσινο, μπλε και μοβ- προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία.

Τα ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό και το γκρι μπορούν, επίσης, να κλίνουν προς το θερμό ή το ψυχρό ανάλογα τις τονικότητές τους.

lazy

Αγαπημένες θερμές αποχρώσεις των καταναλωτών για εσωτερικούς χώρους

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πανέμορφα παραδείγματα με τις πιο δημοφιλείς θερμές αποχρώσεις.

color dots warmcolors 1 collection

Αγαπημένες ψυχρές αποχρώσεις των καταναλωτών για εσωτερικούς χώρους

Συνιστούμε τις παρακάτω αποχρώσεις σε καταναλωτές που αναζητούν ψυχρά χρώματα για το εσωτερικό του σπιτιού τους.

color dots warmcolors 2 collection

 

Επιλέγοντας θερμές & ψυχρές αποχρώσεις στο σπίτι σας

Θερμά χρώματα

  • Τα θερμά χρώματα συνήθως χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν χώρους που θα αποπνέουν θαλπωρή και οικειότητα.
  • Τα πιο φωτεινά ζεστά χρώματα συχνά ταυτίζονται με την ενέργεια, την παιχνιδιάρικη διάθεση και την ευτυχία, συμπεριλαμβανομένων των αποχρώσεων Million Dollar Red 2003-10, Orange Burst 2015-20 και Sundance 2022-50.
  • Τα θερμά χρώματα είναι πιο δημοφιλή για τους χώρους της κουζίνας και του σαλονιού.
  • Πιο θερμές αποχρώσεις κάνουν τους μεγαλύτερους, σε μέγεθος, χώρους να μοιάζουν πιο φιλόξενοι.

Ψυχρά χρώματα

  • Τα ψυχρά χρώματα συμβάλουν στη δημιουργία ενός κομψού, αλλά παράλληλα καθησυχαστικού κλίματος.
  • Η ηρεμία, η χαλάρωση και η φρεσκάδα είναι ιδιότητες των πιο ψυχρών αποχρώσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Ocean Air 2123-50 και η Evening Dove 2128-30.
  • Τα ψυχρά χρώματα είναι πιο δημοφιλή για τους χώρους του μπάνιου και της κρεβατοκάμαρας.
  • Πιο ψυχρές αποχρώσεις κάνουν τους μικρότερους, σε μέγεθος χώρους, να φαίνονται πιο μεγάλοι.

Συνδυασμός θερμών και Ψυχρών Αποχρώσεων;

Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν τόσο θερμές, όσο και ψυχρές αποχρώσεις στο ίδιο δωμάτιο. Το κυρίαρχο χρώμα- είτε πρόκειται για θερμό, είτε για ψυχρό- είναι εκείνο που θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό την προσωπικότητα του δωματίου.

lazy

Λάβετε υπόψη σας τον φωτισμό

Τόσο ο φυσικός, όσο και ο τεχνητός φωτισμός μπορούν να επηρεάσουν το πως θα χρωματιστούν οι τόνοι ενός χρώματος, κάνοντας το να μοιάζει είτε πιο θερμό είτε πιο ψυχρό. Σε περιπτώσεις δωματίων που δέχονται έντονο φυσικό φως, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον προσανατολισμό τους.

Στα δωμάτια που δεν έχουν πολύ φυσικό φως, τον κυριότερο ρόλο στο ποιες τονικότητες του χρώματος  θα ενισχυθούν, διαδραματίζει ο τεχνητός φωτισμός. Εξασφαλίστε ότι έχετε ελέγξει τη θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα σας: λαμπτήρες με θερμοκρασία χρώματος πάνω από 3500K τείνουν να υπογραμμίζουν τις ψυχρές αποχρώσεις. Όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία χρώματος, τόσο πιο ζεστό και γλυκό θα είναι το φως που θα εκπέμπει.

Εφαρμόζοντας σε ένα μέρος του τοίχου ένα δείγμα από τις αποχρώσεις που σας ενδιαφέρουν και παρατηρώντας πως αντιδρούν χρωματικά σε κάθε συνθήκη φωτισμού, είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσετε ότι δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με «εκπλήξεις» αναφορικά με την απόδοσή τους, όταν έρθει η στιγμή να τον βάψετε ολόκληρο. 

Σαλόνι: Θερμό εναντίον Ψυχρού

Ένα σαλόνι βαμμένο στη ζεστή απόχρωση Stardust 2108-40 δημιουργεί μία άνετη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το ίδιο σαλόνι, βαμμένο με τη ψυχρή απόχρωση Gossamer Blue 2123-40, αποπνέει μια ζωηρή και φρέσκια ενέργεια.

lazy
lazy

Κρεβατοκάμαρα: Θερμό εναντίον Ψυχρού

Μια κρεβατοκάμαρα με τη θερμή απόχρωση Mellow Pink 2094-70 εκπέμπει μια διακριτική απαλότητα. Η ίδια κρεβατοκάμαρα, με την ψυχρή απόχρωση Instinct AF-575 γίνεται ήρεμη και αναζωογονητική.

lazy
lazy

Σύγκριση Θερμών & Ψυχρών Ουδέτερων: Βρείτε τους τόνους

Το να μπορέσετε να διακρίνετε τα ζεστά από τα ψυχρά λευκά, γκρι και ουδέτερα χρώματα, είναι μια πολύ απαιτητική διαδικασία. Ένα εύκολο κόλπο που μπορείτε να κάνετε όταν αξιολογείτε αυτές τις αποχρώσεις, είναι πάντοτε να τις συγκρίνετε παρά να τις εξετάζετε μεμονωμένα.

Για παράδειγμα, όταν τοποθετήσετε δίπλα-δίπλα δύο αποχρώσεις του λευκού εκ των οποίων η μια έχει κίτρινους τόνους και η άλλη μπλε, η διαφορά μεταξύ της θερμής και της ψυχρής θα γίνει άμεσα και εντυπωσιακά εμφανής!

Εδώ, ο τοίχος στο βάθος είναι βαμμένος με το θερμό Ballet White OC-9, ενώ ο μπροστινός τοίχος με το ψυχρό Paper White OC-55.

lazy
lazy

Ιδανικό Λευκό για Κορνίζες και Γύψινα σε σχέση με Θερμά και Ψυχρά Χρώματα

Η λευκή κορνίζα θα παραμένει πάντοτε κλασική και αξιόπιστη. Εάν επιλέξετε να βάψετε τους τοίχους σας σε μια ψυχρή απόχρωση, το Decorator’s White OC-149 θα σας προσφέρει ένα καθαρό, φωτεινό look που μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με μπλε, πράσινα και μοβ χρώματα.

Για τοίχους βαμμένους με ζεστές αποχρώσεις, το White Dove OC-17 προσφέρει λιγότερη αντίθεση και αποτελεί μια ελαφρώς πιο ήσυχη εκδοχή λευκού. Για ένα κομψό αποτέλεσμα, συνδυάζεται, επίσης, τέλεια με κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα.

Εάν μέσα στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν τόσο ζεστές, όσο και ψυχρές αποχρώσεις, το Chantilly Lace OC-65, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή λευκού για την κορνίζα.

Συνδυάστε Συμπληρωματικά Χρώματα

Δύο χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στο χρωματικό κύκλο, θεωρούνται συμπληρωματικά. Πιο απλά, το κόκκινο έχει ως συμπληρωματικό του το πράσινο, το μοβ έχει το κίτρινο και το μπλε, το πορτοκαλί.

Η έντονη αντίθεση που δημιουργούν τα συμπληρωματικά χρώματα, κάνουν οποιοδήποτε δωμάτιο να ξεχωρίζει. Εδώ, η ήσυχη πράσινη απόχρωση  Sharkskin 2139-30 στον τοίχο, προκαλεί διακοσμητικό ενδιαφέρον καθώς συνδυάζεται με τις κόκκινες καρέκλες και το ριγέ κόκκινο μαξιλάρι.

Άλλοι συνδυασμοί συμπληρωματικών χρωμάτων, περιλαμβάνουν ένα τοίχο με σκούρα μοβ απόχρωση Shadow 2117-30, εξισορροπημένο από μία κουρτίνα σε απαλό, ανοιχτό κίτρινο. Ή έναν παιχνιδιάρικο φωτεινό τοίχο με Autumn Cover 2170-30, που τον αντισταθμίζουν άνετες καρέκλες με ναυτικό μπλε ύφασμα.

Νιώθετε έτοιμοι να πειραματιστείτε με συμπληρωματικά χρώματα; Πρώτα, παρατηρήστε εάν το χρώμα του τοίχου σας είναι ζεστό ή ψυχρό. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το χρωματικό κύκλο, που θα βρείτε στην αρχή της σελίδας, για να βρείτε ποιο είναι το συμπληρωματικό του χρώμα…και καλή διασκέδαση!

lazy
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.