preloader

Μινιμαλισμός

Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες πάνω στις αποχρώσεις και τη διακόσμηση για να δώσετε στο χώρο σας έναν αναζωογονητικό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό.


Ιδέες & Έμπνευση

Μινιμαλισμός

Ιδέες & Έμπνευση

lazy

Ανεπιτήδευτο. Ήρεμο. Ουσιώδες. Εξετάστε το μινιμαλιστικό στιλ μέσα από τη σκοπιά του χρώματος.

Ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει εξελιχθεί από το ‘μη ακατάστατο’, σε στιλ που προσφέρει χαλαρωτική, πληθωρική άνεση. Χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη χρωματική παλέτα της Benjamin Moore με τις λευκές, γκρεζ, γκρι και μαύρες αποχρώσεις για να διαμορφώσετε αυτό το κλίμα.

Χρωματική Παλέτα για να Υιοθετήστε το Μινιμαλιστικό Στιλ

Κάντε την αρχή με μία χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από το αφαιρετικό στυλ του μινιμαλισμού.

Μινιμαλιστική Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου: Η Δύναμη των Λευκών Αποχρώσεων

Η καθαρότητα και η ομορφιά των αναζωογονητικών και φιλόξενων απαλών λευκών αποχρώσεων είναι αδιαμφισβήτητη.
Δημιουργήστε διαχρονική μινιμαλιστική ατμόσφαιρα με τις White Heron OC-57, Chantilly Lace OC-65 και White Dove OC-17. Διαμορφώστε ένα ζεστό, φιλόξενο καταφύγιο με μπεζ, κρεμώδεις αποχρώσεις όπως είναι η Maritime White OC-5, η Ballet White OC-9 και η Paper White OC-55. Στραφείτε στη συλλογή Off White της Benjamin Moore, μια αξιόπιστη πηγή στην επιλογή του κατάλληλου λευκού.
Ενάντια στο τόσο λευκό, τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου αναδεικνύονται πανέμορφα. Βαμμένα ξύλινα πατώματα, προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα, ζεστό ξύλο και ογκώδη υφάσματα προσδίδουν διάσταση στο κλασικό λευκό φόντο. Γι’ αυτό το γεμάτο θαλπωρή υπνοδωμάτιο χρησιμοποιήθηκε μια μεγάλη ποικιλία από λευκές αποχρώσεις της Benjamin Moore, προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση ενός ευάερου χώρου.

Επίπεδα από Ουδέτερες Αποχρώσεις

Συνδυάστε γήινες αποχρώσεις με φυσικά υλικά όπως είναι η γιούτα, το λινό, το δέρμα και το ξύλο για να δώσετε ζεστασιά στο μινιμαλιστικό στιλ. Σταχτί, γκρι και άλλες ουδέτερες αποχρώσεις δίνουν σε οποιονδήποτε χώρο αίσθηση παρόμοια με αυτή που θα είχατε αν κατοικούσατε σε ένα σπίτι από ξύλο.

Σε αυτό το μινιμαλιστικό καθιστικό, η Revere Pewter HC-172, αγαπημένη απόχρωση του ιδιοκτήτη, η οποία ανήκει στην συλλογή Historical, προσφέρει ένα κομψό φόντο –απόδειξη της δύναμης που έχει στη διακόσμηση το μπεζ και το γκρι, γνωστό και ως γκρεζ. Άλλα αγαπημένα γκρεζ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα μινιμαλιστικό στιλ είναι το Pashmina AF-100, το Balboa Mist OC-27 και το Edgecomb Gray HC-173 από την αντίστοιχη παλέτα της Benjamin Moore. Για να δώσετε στο χώρο μια φωτεινή λάμψη, εφαρμόστε τη Simply White OC-117, πρώην Χρώμα της Χρονιάς της Benjamin Moore.

Δώστε Ζωντάνια στο Μινιμαλισμό με Μικρές Δόσεις Χρώματος

Χρησιμοποιήστε στρατηγικά το χρώμα για να δώσετε ζωντάνια στη μινιμαλιστική σας διακόσμηση. Τονίστε στοιχεία αρχιτεκτονικής που αξίζει να είναι στο προσκήνιο, όπως για παράδειγμα το ράφι του τζακιού, έναν τοίχο με έμφαση ή την κορνίζα του παραθύρου. Πηγαίντε τη διακόσμηση ένα βήμα πιο πέρα, εφαρμόζοντας στυλιζαρισμένο, γραμμικό χρωματικό αποκλεισμό σε ένα μονοχρωματικό συνδυασμό μιας μοναδικής απόχρωσης.

Εδώ, η πινελιά από Rosy Apple 2006-30 στη σκάλα ισορροπεί τη βαρύτητα που έχει η απόχρωση Iron Mountain 2134-30, ένα πλούσιο, βαθύ γκρι ανθρακί, στην κορνίζα του καθρέφτη. Και οι δύο αποχρώσεις προσφέρουν πολύχρωμη ενέργεια ενάντια στο ανοιχτό ξύλινο πάτωμα και τους λευκούς τοίχους αυτού του, Σκανδιναβικού στιλ, χολ.

Έντονες Αποχρώσεις για Μινιμαλιστική Διακόσμηση

Κορεσμένα χρώματα που ενισχύουν τη διάθεση, έρχονται να αναδιατυπώσουν τον ορισμό του μινιμαλιστικού στιλ.

Χρησιμοποιήστε κορεσμένες αποχρώσεις πολύτιμων λίθων όπως είναι για παράδειγμα οι Beau Green 2054-20, Bronze Tone 2166-30 και Starry Night Blue 2067-20 – από τη συλλογή Τάσεις Χρωμάτων 2023 – για να δημιουργήσετε σημεία που θα τραβούν την προσοχή, επιτρέποντας στο μινιμαλιστικό στιλ να φροντίσει για την πληροφορία του υπόλοιπου χώρου.

Δημιουργήστε ένα ελκυστικό, συνεκτικό χρωματικό περίβλημα, όπως φαίνεται δίπλα, στους βαμμένους ολοκληρωτικά στην πράσινη απόχρωση Balsam 567, τοίχους και ντουλάπια. Συνδυάστε ένα ταβάνι βαμμένο σε έντονο λευκό, με πιο τολμηρές αποχρώσεις για να τονίσετε τους τοίχους και να δώσετε ύψος σε οποιονδήποτε χώρο.

Το είδος της στιλπνότητας παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην αισθητική που θα αντανακλά η μινιμαλιστική διακόσμηση. Εδώ, η χρήση της στιλπνότητας με δημιουργικό τρόπο – satin φινίρισμα στους τοίχους και ultra-flat φινίρισμα στο ταβάνι - προσθέτει διάσταση σε αυτή τη γωνία της κουζίνας.

Κομψές και Εκλεπτυσμένες: Αποχρώσεις του Μαύρου

Κλασικές μαύρες αποχρώσεις, αναβαθμίζουν τη μινιμαλιστική διακόσμηση. Συνδυάστε έντονες αποχρώσεις του λευκού με εξίσου έντονες, μελανές αποχρώσεις για ένα αποτέλεσμα με δραματικό ύφος και παράλληλα σύγχρονο.

Στις εναλλακτικές του μαύρου χρώματος συμπεριλαμβάνονται πλούσιες, σκούρες αποχρώσεις – σκεφθείτε πολυτελή μοβ, μουντά καφέ και σκούρα μπλε παρόμοια με αυτά του ωκεανού. Όπως και το μαύρο, έτσι και αυτές οι αινιγματικές, εντυπωσιακές αποχρώσεις συντονίζονται αβίαστα με τα σύγχρονα λευκά χρώματα.

Εδώ, η Cloud Cover OC-25 συνδυάστηκε με τη Black Tar 2126-10, από την μινιμαλιστική χρωματική παλέτα της Benjamin Moore, προσφέροντας σε αυτή τη σύγχρονη, μίνιμαλ κουζίνα ηρεμία και γαλήνη ταυτόχρονα.

‘’Η ιδανική απόχρωση αναβαθμίζει τη φιλοσοφία περί ‘επιστροφής στα βασικά’ του μινιμαλισμού. Ενώ το λευκό αποτελεί δημοφιλή επιλογή, υπάρχουν πολλά άλλα χρώματα που μπορείτε να σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα με διαχρονικότητα που να αντανακλά κατάλληλα το μινιμαλιστικό στιλ’’
Hannah Yeo, Ειδικός στο Χρώμα & τη Διακόσμηση

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Τι είναι ο μινιμαλισμός;

Α: Ο μινιμαλισμός εκφράζει μια δέσμευση στα πιο ουσιώδη στοιχεία της ζωής. Από διακοσμητικής και στιλιστικής άποψης, ο μινιμαλισμός συνήθως συνδέεται με μία ήπια, λιτή αισθητική και τη φιλοσοφία ‘το λίγο είναι περισσότερο’.

Ε: Τι είναι οι μίνιμαλ αποχρώσεις;

Α: Οι αποχρώσεις που συνδέονται με το μινιμαλισμό τείνουν προς τους λευκούς, υπόλευκους, απαλούς γκρι και ουδέτερους χρωματικούς συνδυασμούς. Πιο σκούρες και κορεσμένες αποχρώσεις –όπως είναι το μαύρο, το ναυτικό μπλε και το σκούρο πράσινο- μπορούν εξίσου να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κομψού, εκλεπτυσμένου μίνιμαλ αποτελέσματος.

Ε: Πώς χρησιμοποιούμε τις αποχρώσεις για να πετύχουμε μίνιμαλ διακόσμηση;

Α: Η μίνιμαλ διακόσμηση χρησιμοποιεί έντονες, καθαρές λευκές αποχρώσεις, ζεστά ουδέτερα και απαλά γκρι σε αφθονία για να δημιουργήσει ένα κλασικό μίνιμαλ στιλ. Ενσωματώστε ήπιες εκρήξεις χρώματος για να προσδώσετε χαρακτήρα ή, πιο σκούρες αποχρώσεις ή μονοχρωματικούς συνδυασμούς για να δημιουργήσετε έναν πιο προσωπικό.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.