preloader

Ιδανικές Αποχρώσεις για Δωμάτια με Ανατολικό Προσανατολισμό

Ιδέες & Έμπνευση

Best Paint Colors for East-Facing Rooms.​

Project ideas & inspiration

lazy

Το φυσικό φως επηρεάζει όσο τίποτα άλλο την εμφάνιση των χρωμάτων. Η εποχή, η ώρα της ημέρας και η ποσότητα φωτός που δέχεται ένα δωμάτιο θα καθορίσουν την απόχρωση που θα λάβει το χρώμα.

Τα καλά νέα είναι ότι ειδικοί μας είναι εδώ για να βοηθήσουν. Βρείτε παρακάτω συμβουλές σχετικά με το πως να επιλέγετε τις ιδανικές αποχρώσεις για δωμάτια με ανατολικό προσανατολισμό – όταν το φυσικό φως προέρχεται από τα ανατολικά.

Βορράς, νότος, ανατολή και δύση επιβάλουν όλα διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, οι οποίες μεταβάλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Χαρακτηριστικά ενός χώρου που υπόκειται σε ανατολικό φωτισμό είναι μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

•Ένα δωμάτιο που φωτίζεται από τ’ ανατολικά, έχει την τάση να δέχεται έντονο φως το πρωί, και πιο απαλό, έμμεσο φωτισμό μετά το μεσημέρι.

• Το φυσικό φως σ’ ένα τέτοιο δωμάτιο είναι συνήθως πιο ψυχρό.

• Η επιλογή αποχρώσεων με τη σωστή αναλογία ζεστών και ψυχρών τονικοτήτων μπορεί να προσφέρει ισορροπία.

Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες λευκές, γκρίζες και ουδέτερες αποχρώσεις για δωμάτια ανατολικού προσανατολισμού. Αυτά τα τρία ουδέτερα είναι αγαπημένα των καταναλωτών και, παράλληλα, τα χρώματα που επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσικό φως.

Κορυφαίες Επιλογές από Λευκές Αποχρώσεις

Διατηρήστε ζωντανούς τους τοίχους σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με καθαρά, ζεστά λευκά. Αυτές οι τρεις δημοφιλείς, λευκές αποχρώσεις προσφέρουν ποικίλες διαβαθμίσεις από ζεστές τονικότητες.

Κορυφαίες Επιλογές από Γκρίζες Αποχρώσεις

Το ποιο θα είναι το ιδανικό γκρίζο χρώμα για το ανατολικό σας δωμάτιο θα καθοριστεί από την ποιότητα του φωτός που μπαίνει μέσα σ’ αυτό. Για να φωτίσετε το χώρο, επιλέξτε μια πιο ανοιχτή, ελαφρώς ζεστή, γκρίζα απόχρωση.

Κορυφαίες Επιλογές από Ουδέτερες Αποχρώσεις

Η ποικιλία που παρουσιάζει ο φωτισμός ενός ανατολικού δωματίου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με το στιλ της ατμόσφαιρας. Αυτές οι ουδέτερες αποχρώσεις προσφέρουν ζεστές τονικότητες που φωτίζουν τα πιο φωτεινά και μελαγχολικά απογεύματα.

Ανατολικό Δωμάτιο: Η Ώρα της Ημέρας είναι Καθοριστική

Οι συνθήκες φωτισμού διαφέρουν ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα, ανάλογα με την τοποθεσία όπου βρίσκεστε. Για παράδειγμα, μια ξύλινη καλύβα μέσα στο δάσος θα υπόκειται σε διαφορετικό φωτισμό απ’ ότι ένα σπίτι κάτω απ’ τον ήλιο στην παραλία. Ο τεχνητός φωτισμός επηρεάζει εξίσου τις αποχρώσεις και το χρωματισμό που λαμβάνουν.
Η ώρα της ημέρας μπορεί να έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο που εμφανίζονται τα χρώματα στ’ ανατολικά δωμάτια. Λάβετε υπόψιν τα εξής:

• Το πρωί, το φως είναι ιδιαίτερα έντονο, δεδομένου ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Ανατολή.

• Το απόγευμα ο φωτισμός σ’ ένα δωμάτιο ανατολικού προσανατολισμού τείνει να είναι πιο αδύναμος και ψυχρός.

• Είναι σημαντικό να υπολογίζετε την ώρα της ημέρας που γίνεται αξιοποίηση του ανατολικού σας δωματίου. Μια τραπεζαρία που χρησιμοποιείται περισσότερο το βράδυ θα επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τον τεχνητό φωτισμό. Αυτό διαφέρει πάρα πολύ από ένα υπνοδωμάτιο όπου, υπό το φως τον πρωινών ηλιαχτίδων, ντύνεστε και ετοιμάζεστε για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

• Οι σκιές μπορεί να μοιάζουν πολύ πιο σκούρες σε δωμάτια με ανατολικό προσανατολισμό, ειδικότερα τις απογευματινές ώρες όταν και ξεκινάει να δύει ο ήλιος. Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο φωτεινή, ανάλαφρη απόχρωση στον τοίχο που βλέπει στην Ανατολή, όπως είναι η Ocean Air 2123-50, η Pleasant Pink 2094-60 και η Spring Meadow 486.

• Για το σοβατεπί και την οροφή, προτείνουμε την Chantilly Lace OC-65, ένα καθαρό λευκό. Αυτή η απόχρωση συνδυάζεται όμορφα μ’ όλα τα χρώματα που αναφέρονται σ’ αυτό το άρθρο, δημιουργώντας έντονες αντιθέσεις υπό το ασθενές ανατολικό φως.

• Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια στιλπνότητα υψηλότερης κλίμακας για το σοβατεπί, όπως semi-gloss ή high-gloss, για να φωτίσετε τυχόν πιο σκοτεινούς χώρους.

Επαγγελματική Συμβουλή:

Αναζητάτε μια πιο εύκολη λύση;

Για τις περιπτώσεις που δεν αισθάνεστε σίγουροι σχετικά με το ποιο χρώμα να διαλέξετε, ή το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε βλέπει προς πολλές κατευθύνσεις, οι ειδικοί του χρώματος και της διακόσμησης συνιστούν τις παρακάτω τρεις αποχρώσεις. Καθεμία προσφέρει ευπροσάρμοστες τονικότητες και ευελιξία σε διαφορετικούς τύπους έκθεσης φωτισμού.

• Υπόλευκη: Super White OC-152

• Γκρίζα: Stonington Gray HC-170

• Ουδέτερη: Ballet White OC-9

Παρατηρώντας τις αποχρώσεις στα δεδομένα του δωματίου σας με τη βοήθεια των δειγμάτων της Benjamin Moore, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τη δική σας αγαπημένη.

Δωμάτια με Ανατολικό Προσανατολισμό: Μεγαλύτερη Αυτοπεποίθηση με το Χρώμα

Όσο περισσότερο τεστάρετε τις αποχρώσεις της επιλογής σας, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αισθάνεστε με την τελική σας απόφαση.

Επιλέξτε μια απόχρωση και προμηθευτείτε το δείγμα της από το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κατάστημα της Benjamin Moore.

Προτείνουμε να βάψετε μ’ αυτό ένα κομμάτι μακέτας έτσι ώστε να μπορείτε να το μετακινείτε εύκολα στο χώρο και να παρατηρείτε την εμφάνιση της απόχρωσης κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Αφού την δοκιμάσετε και στον τοίχο, παρατηρήστε πώς ανταποκρίνεται τόσο στο τεχνητό, όσο και στο φυσικό φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.