preloader

Νέα Ρετρό χρώματα

Επαναπροσδιορίστε το vintage με τη “νέο ρετρό” παλέτα χρωμάτων της Benjamin Moore, εμπνευσμένη από τις χρωματικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες που επικρατούσαν τις δεκαετίες του ‘50, του ‘60 και του ‘70.

Ιδέες & Έμπνευση

Νέα Ρετρό Χρώματα

Επαναπροσδιορίστε το vintage με τη “νέο ρετρό” παλέτα χρωμάτων της Benjamin Moore, εμπνευσμένη από τις χρωματικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες που επικρατούσαν τις δεκαετίες του ‘50, του ‘60 και του ‘70.

Ιδέες & Έπνευση

lazy

Αναθεωρούμε το ρετρό στιλ παίρνοντας τις πιο σημαντικές σχεδιαστικές τάσεις και αναμειγνυοντάς τις με μοντέρνες και εκλεπτυσμένες τάσεις.

Στην έμπνευση για το σχεδιασμό της νέο ρετρό παλέτας χρωμάτων συνέβαλαν τα ακόλουθα:

  • Δεκαετία του 1950: Παιχνιδιάρικα αναζωογονητικά παστέλ, πολύχρωμες οικιακές συσκευές και έντονα μοτίβα στα πλακάκια
  • Δεκαετία του 1960: Φυσικά χρώματα σε αντιπαράθεση με φωτεινές, προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις και μοντέρνα διακόσμηση των μέσων του 20ού αιώνα
  • Δεκαετία του 1970: Ένα μείγμα από ενισχυμένα γήινα χρώματα και συνθετικές αποχρώσεις – μαλλί, ψάθα και ρατάν

Η Νέο Ρετρό Παλέτα Χρωμάτων της Benjamin Moore

Επαναπροσδιορίστε το vintage με τη “νέο ρετρό” παλέτα χρωμάτων της Benjamin Moore, εμπνευσμένη από τις χρωματικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες που επικρατούσαν τις δεκαετίες του ‘50, του ‘60 και του ‘70.

"Το εκλεκτικό μας μείγμα από αποχρώσεις εμπνευσμένες από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συναισθήματα έντονης νοσταλγίας στο χώρο σας."
Arianna Cesa - Ειδικός στο Χρώμα & στη Διακόσμηση

Δημιουργήστε Ρετρό Διακόσμηση με Φυσικά Υλικά

Υιοθετήστε το boho στιλ της δεκαετίας του ’70 επιλέγοντας έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά από υφασμένα, φυσικά υλικά. Στοιχεία με υφές, όπως οι κόμποι, τα μακραμέ και το ρατάν, προσθέτουν ζεστασιά σε οποιονδήποτε χώρο.

Τα φυσικά στοιχεία συνδυάζονται όμορφα με τις ρουστίκ αποχρώσεις της νέας ρετρό παλέτας, από την απαλή υπόλευκη Cloud Cover OC-25, μέχρι τη Mississippi Mud 2114-20 και τη χρυσαφένια York Harbor Yellow 2154-40. Εκσυγχρονίστε αυτό το στιλ συνδυάζοντας ανάλαφρα διακοσμητικά στοιχεία, με ψυχρά γκρίζα χρώματα, όπως το Vapor Trail 1556 που βλέπουμε εδώ.

Εάν καταφέρετε να αισθανθείτε τη χαλαρότητα και την αβίαστη ηρεμία που χαρακτήριζε τη δεκαετία του ’70, είναι εύκολο να τη μεταφέρετε στη συνέχεια στο χώρο του σπιτιού σας. Χρησιμοποιήστε γήινες αποχρώσεις από μια παλέτα που έχει ως βάση τη σκούρα καφέ Mississippi Mud 2114-20, μαζί με οποιονδήποτε συνδυασμό από τις Clay Beige OC-11, Cloud White OC-130, Bennington Gray HC-82, και Sussex Green HC-109.

Δώστε Έμφαση με Έντονες Αποχρώσεις

Πέρα από τα γήινα χρώματα του ’70, θα βρούμε την πιο τολμηρή και σουρεαλιστική παλέτα χρωμάτων της δεκαετίας. Προσθέστε φλοράλ μοτίβα, αφηρημένες γραμμές και ανθεκτικά συνθετικά υφάσματα για να δημιουργήσετε μία εκκεντρική μαξιμαλιστική διακόσμηση.

Εδώ, η απόχρωση Smoldering Red 2007-10 στην πόρτα και η χαρούμενη Woodland Hills Green 543 στη βιβλιοθήκη, λειτουργούν συμπληρωματικά και προσφέρουν έντονη αντίθεση και συναισθήματα νοσταλγίας.

Το εργοστασιακού – τύπου φινίρισμα της πόρτας και της βιβλιοθήκης που βλέπουμε στη διπλανή φωτογραφία, προκύπτει από τη χρήση του ADVANCE για εσωτερικούς χώρους. Πρόκειται για ένα χρώμα ανώτερης ποιότητας που συνιστάται για πολυτελή έπιπλα, σοβατεπί, πόρτες και άλλα.

Καμπυλόγραμμα, Πολύχρωμα Έπιπλα

Ταυτισμένη με τη μοντέρνα διακόσμηση των μέσων του 20ού αιώνα, η δεκαετία του ’60 αναγνωρίζει τους απαλούς, καμπυλόγραμμους καναπέδες και τις καρέκλες σε έντονες αποχρώσεις, ως το νέο καταλυτικό στοιχείο στη διακόσμηση του καθιστικού. Η νέο ρετρό παλέτα χρωμάτων της Benjamin Moore, εναρμονίζεται όμορφα με τα εμβληματικά έπιπλα αυτής της δεκαετίας.

Για να αναδείξετε έπιπλα που έχουν ζεστά χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις αποχρώσεις First Light 2102-70, Shaker Beige HC-45, και White Opulence OC-69 (την οποία βλέπουμε στη διπλανή φωτογραφία).

Έπιπλα σε πιο ψυχρές αποχρώσεις όπως πράσινο, μπλε, και μοβ ταιριάζουν όμορφα με τοίχους σε αποχρώσεις όπως οι Palladian Blue HC-144, Cloud Cover OC-25, και Metropolitan AF-690.

Οι Καθαρές Γραμμές Συναντούν τους Μονοχρωματικούς Συνδυασμούς

Οι κομψοί, μονοχρωματικοί συνδυασμοί τονίζουν με όμορφο τρόπο τις καθαρές γραμμές της μοντέρνας διακόσμησης των μέσων του 20ού αιώνα.

Στην προκειμένη περίπτωση: Αυτός ο χώρος μελέτης συνδυάζει την Palladian Blue HC-144 – μία ζεστή γαλαζοπράσινη απόχρωση, με τη Van Deusen Blue HC-156, γεγονός που του παρέχει ζωντάνια και βάθος. Ένα κομψό γραφείο, μία καρέκλα Tulip και ένα ρολόι στο σχήμα του ήλιου, ολοκληρώνουν αυτό το στιλ που είναι εμπνευσμένο από τη vintage γοητεία της δεκαετίας του ’60.

Άλλοι μονοχρωματικοί συνδυασμοί που προτείνουμε, είναι οι ακόλουθοι:

Εκλεπτυσμένος & Φωτεινός: η White Dove OC-17 με τη Seapearl OC-19

Ζεστά Ουδέτερα: η Bar Harbor Beige 1032 με την Clay 1034

Έντονος & Κομψός: η Yukon Green 2051-10 και η Misted Green 2138-50

Απαλά, Παστέλ και Ροζ Χρώματα: Αναπολώντας τα 50’s

Τα παιχνιδιάρικα παστέλ και τα αναζωογονητικά απαλά χρώματα ‘φωνάζουν’ 1950 – με τις χαριτωμένες ροζ αποχρώσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο. Από δυναμικές αποχρώσεις της τσιχλόφουσκας, μέχρι εκείνες των ροδαλών πετάλων, το ροζ είναι ένα ευχάριστο χρώμα που πρωταγωνιστεί στη νέα ρετρό παλέτα της Benjamin Moore, χάρη στην απόχρωση First Light 2102-70, ένα πρώην Χρώμα της Χρονιάς.

Εάν το να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά το ροζ χρώμα σε ολόκληρο το χώρο σας, δε σας ακούγεται ελκυστικό, δοκιμάστε να το συνδυάσετε με πιο απαλές ουδέτερες αποχρώσεις για μια πιο ήπια και σύγχρονη εκδοχή αυτής της ρετρό διακόσμησης.

Συνδυασμοί ροζ και ουδέτερων αποχρώσεων που αγαπάμε, είναι οι ακόλουθοι:

η Heather Pink 2091-60 με τη Muslin OC-12

η Gentle Butterfly 2173-70 με τη Silver Song 1557

η First Light 2102-70 με τη Thunder AF-685, από τη συλλογή Affinity (ο συνδυασμός που βλέπουμε στη διπλανή εικόνα)

Πάτωμα – Σκακιέρα με Χρώμα: Μία Σύγχρονη Εναλλακτική

Το κλασικό πάτωμα – σκακιέρα προσδίδει αυτόματα ρετρό διάθεση. Η αισθητική αυτή, που επικρατούσε στα Αμερικανικά εστιατόρια του 1950, συναντάται συνήθως σε κουζίνες και επιτυγχάνεται με τη βοήθεια πλακιδίων ή λινοτάπητος.

Χρησιμοποιήστε χρώμα για μια πιο δημιουργική εκδοχή του πατώματος – σκακιέρα και αφιερώστε χρόνο για να αλλάξετε τις αποχρώσεις του. Επιλέξτε το κλασικό ασπρόμαυρο χρώμα ή πιο ζωηρές αποχρώσεις για να το αναβαθμίσετε. Εμείς, αγαπάμε το αποτέλεσμα που προκύπτει όταν αυτή η τεχνική εφαρμόζεται στην είσοδο του σπιτιού και σε χωλ, καθώς προσφέρει μια χαρούμενη και γεμάτη νοσταλγία, υποδοχή.

Σε αυτόν τον διάδρομο, το σκούρο γκρι και το υπόλευκο συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους και προσφέρουν μια σύγχρονη εναλλακτική. Τα κουφώματα των παραθύρων και η πόρτα στην Glass Slipper 1632, σε αυτή την απαλή, πουδρένια γκριζομπλέ απόχρωση, ολοκληρώνουν τη ρετρό διακόσμηση.

Δείγματα από τα κοινωνικά δίκτυα: Νέο Ρετρό

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Δεν έχετε λογαριασμό;

γράψτε εδώ για να δείτε τα προϊόντα που αναζητείτε.